• Horkolás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szerkesztöség! Olyan problémával fordulok önökhöz, hogy párom nagyon horkol. Mit lehetne ezzel kezdeni? Lehet valami úton-módon megszüntetni vagy esetleg csökkenteni a horkolást? Sajnos nagyon sok éjszaka a másik szobában kötök ki emiatt. Adódhat-e ez a cukorbetegségböl? Köszönöm a válaszukat

        WEBBeteg szakértő válasza a horkolás témában

        Tisztelt kérdező!


        A horkolásnak számos oka lehet. Az okoktól függően eltérő kezelési lehetőségekkel. Vannak jobban, rosszabban gyógyuló esetek. Az okok között fül-orr-gégészeti, ideggyógyászati, légzőszervi és anyagcsere rendellenességek egyaránt szerepelhetnek.
        Az elsődleges teendő az ok megkeresése, ami rendszerint egy fül-orr-gégészeti szakvizsgálatot jelent. Majd ez alapján döntenek a többi diagnosztikus lépésről, majd a lehetséges kezelésekről.
        A horkolás gyakran azonban nehezen kezelhető.

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-08 08:48:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 12:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már 3-4 éve tartó diffúz hajhullással (főleg fejtetőn) küldtek fül-orr-gégészetre, ahol megállapították, hogy a mandula fizikális nyomásakor genny ürül. De egyértelműen nem tudják, érdemes-e kivenni a mandulám,...
        Nap, mint nap sokat telefonálok. A fülem érzékennyé válik és a torkom /garatom mindig azon az oldalon fáj, (nyelésre fáj) ahol épp sokat telefonálok.