• Felső foghúzás utáni fájdalom.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2009.04.02-án kihúzták a felső 26-os fogamat hatalmas gennyzacskó volt rajta.Miután kihúzták a doktornő csináld egy orrfújásos tesztet de nem mondott rá semmit sem.3 nap után kifújtam az orramat ahogy mondta a doktornő és az orrváladékom véres volt.Lehet hogy kilyukadt az arcüregem??Hogyan lehet megállapítani hog ykilyukadt vagy sem?Én is csináltam ilyen orrfújásos tesztet de nem vettem észre semmit sem.Egyáltalán mit is kell olyankor figyelni vagy hallani??Az arcüregem nem fáj ha megnyomom meg sehol sem fáj.És mi történik akkor hogyha ki lyukad az arcüregem??

        WEBBeteg szakértő válasza a foghúzás témában

        Tisztelt kérdező!

        Felső fogak húzása után, azért kell befogott orral fújni, hogy az orvos kizárhassa, hogy megnyílt-e  az arcürege. Ha a vizsgálat után az orvos nem mondott semmit, akkor ez valószínűleg nem következett be.
        Ha mégis megnyílt az arcüreg, az (általában idült) arcüreggyulladáshoz vezet. Emellett rendszerint fistula kialakulásához vezet, mely általában műtéti kezelést igényel.
        A megnyílt arcüreg kezelése szájsebész és fül-orr-gégész feladata.

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-05 22:03:54; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már 3-4 éve tartó diffúz hajhullással (főleg fejtetőn) küldtek fül-orr-gégészetre, ahol megállapították, hogy a mandula fizikális nyomásakor genny ürül. De egyértelműen nem tudják, érdemes-e kivenni a mandulám,...
        Nap, mint nap sokat telefonálok. A fülem érzékennyé válik és a torkom /garatom mindig azon az oldalon fáj, (nyelésre fáj) ahol épp sokat telefonálok.
        Tisztelt Doktornő, fülzúgás miatt készült koponya MR, ennek "eredménye" volt a chronicus sinusitis maxillaris és arcüregi ciszták. Visszamentem fül-orr-gégészetre, kaptam szteroidos Mometason Sandozt és egy antibiotikumos orrkrémet. Tudom, nem...
        Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül ez év január elején arra lettem figyelmes, hogy a jobb oldalamon lévő nyaki területen egy enyhe nyomást kezdtem el érezni. Ez fokozatosan erősödött, majd egy megbetegedés lett a vége, aminek a végén...