• Mitől vérzik az orrom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Utoljára decemberbe vérzett a suliba az orrom ki is kellett menjek a mosdóba mert nagyon vérzett ilyenkor addig vérzik, míg nem jön ki egy két vérrög és utánna eláll. Csütörtök óta beteg vagyok mert nagyon megfáztam és Szombaton vérzett az orrom kb. 1 órán keresztül kétszer is. Vasárnap ahogy felébredtem már vérzett, de akkor csak egy 10 percig kb. Ettem reggel egy sütit, hogy be tudjam venni a gyógyszereket amiket a megfázásomra kell szednem és utánna megint vérzett de nagyon ott már mindkét orrlyukamból folyt a vér általába a balból szokott és nagyon szorítottam minkét orrlyukamat és a szememen jött ki a vér akkor megijedtünk és elmentünk az ügyeletre Bonyhádra onnan továbbküldtek minket Szekszárdra, hogy égessék le az eremet. Szekszárdon megpróbálták leégetni, de nem sikerült a Doktor Úrnak így azt mondta hogy ott kell maradjak 2napot és berakott az orromba valamivel felásztatott tamponokat és parittya kötést tett az orrom elé. Kedden kiszedte és azt mondta, hogy nem vérzik így hazamehetek és annyit mondott, hogy ne fújjam ki erősen meg ne turjáljak benne, ne hajolgassak és ne emeljek nehéz dolgokat. De nekem már kiskorom óta mindig vérzett az orrom és volt, hogy csak úgy magától elkezdett nem kell erősen fújjam ahhoz. Tudna valamit mondani, hogy mitől lehet ez és mit tegyek, hogy többet ne vérezzen? Előre is köszönöm! Farkas Melina

        WEBBeteg szakértő válasza a orrvérzés témában

        Kedves Kérdező!

         Vannak orrvérzéssel járó kórképek, amelyek háttere genetikailag ismert (pl. Osler-kór). Amennyiben felmenői között is előfordul visszatérő orrvérzés, érdemes volna ilyen irányú genetikai vizsgálatot elvégezni. Ezekben az esetekben az orrvérzés mértéke az Ön által leírtnál általában súlyosabb fokú. A visszatérő orrvérzésnek vannak műtéti megoldásai is, természetesen ezeket legfőképp vérzésmentes időszakban ajánlatos végezni.

         Az értágulat hátterében állhat magas vérnyomás ? emiatt mindenképp mérje vérnyomását naponta több alkalommal! Amennyiben vérnyomása magas, akkor annak megfelelő beállítása csökkenti az orrvérzés előfordulási esélyét.

         Egy laborvizsgálat is hasznos lehet a vérvesztés mértékének és a véralvadás értékeinek megítéléséhez.

         Fontos, hogy amennyiben allergiája vagy orrmelléküreg-gyulladása van, akkor ezeket kezelni kell.

         

         

         

        dr. Lengyel Csongor

        fül-orr-gégész

        Üdvözlettel: Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-25 20:22:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 13:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: