• Miért horkolhatok, illetve mi lenne a megoldás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Uram/Hölgyem!

        A problémám az, hogy évek óta horkolok amit 1-2 szobával arrébb is lehet hallani és akivel egy szobában alszok mindig panaszkodik rá, amit maximálisan meg is értek. Állítólag mikor elalszok ill. éjjel a jellemző, reggel már egy picivel ritkább. Testhelyzettől függetlenül hason, háton, oldalt, mindenhogy képes vagyok horkolni erősen. Nem érzem, hogy az orrnyílásommal lenne probléma, mert gond nélkül veszem a levegőt. Olvastam sokat a témáról, ezért én leírom mik a jellemzőek rám, hogy segítsek a válaszadásban.

        25 éves vagyok, férfi, 178cm/93kg-os testsúllyal (mikor 84 voltam akkor is volt ilyen problémám). Rendszeresen súlyzózok 10éve, de van rajtam felesleg is. Nem iszok, nem cigizek, nem alataózok/nyugtatózok. Próbálok egészséges életmódot követni. Naponta 5x eszek, este felé már csak kicsebb mennyiségeket. Sajnos munkámból és az edzésből kifolyólag főleg hétközben nemigazán alszok 5 óránál többet éjszaka.

        Az érdekelne tehát, hogy Ön szerint hol lehet a probléma és milyen megoldások lehetnek rá, ami egyszerű és hatékony?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a horkolás témában

        Kedves Kérdező!

         Előfordulhat, hogy az orrjáratok szűkületét a beteg nem észleli, vizsgáló orvosa azonban igen. Mindeképp hasznos volna részt vennie egy alapos fül-orr-gégészeti vizsgálaton, amely felderítheti a horkolás egyéb okait is. Sokféle horkolásellenes műtét létezik, azonban ezek eredménye valószínűleg nem tartós (az irodalomban nem találni ezen műtétek hosszú távú eredményeit).

         Kiszámoltam és BMI értéke szerint Ön túlsúlyosnak számít (25 feletti érték esetén beszélünk túlsúlyról). A jelenlegi érték 29.35, amikor 84 kg volt, 26.51.

         A legegyszerűbb ? és talán a legtartósabb megoldás a fogyás. Sok sikert!

         

        Üdvözlettel: Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-29 18:52:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 15:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: