• Lehet, hogy leukémiám van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szombaton fájt a homlokom, nem sokkal később azt vettem észre, hogy elkezd vérezni az orrom. Nem nagyon, csak pár csepp erejéig. Azóta is előfordul, hogy fáj a homlokom, s naponta egyszer vérzik az orrom. Nem feltétlenül egymást kiséri a két dolog, mert ma például arra ébredtem, hogy vérzik az orrom. Ugyancsak pár csepp erejéig. Ráadásul a nyirokcsomó is megvan duzzadva a nyakamon. Kicsit megijedtem, mert olvastam, hogy az orrvérzés és a nyirokcsomó megnagyobbodás leukémiára is utalhat. Ön szerint mi lehet a problémám?

        Ma EKG-n voltam, s utána órákig fájt a karom és a lábam ott, ahol a "csipesz"-t felrakták. Még soha nem tapasztaltam ilyet.

        WEBBeteg szakértő válasza a orrvérzés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az orrvérzés hátterében sok minden állhat, de gyakran magas vérnyomás kísérője,  arcüregek gyulladása, mechanikai irritáció, vérerek falának gyengesége okozza.A nyaki nyirokcsomóduzzanat leginkább felső léguti fertőzések kísérője szokott lenni. Valószínűleg Önnél is ez a helyzet, de hogy biztosat tudjon kellene néhány vizsgálat: fül-orr-gégészeti szakrendelést kellene felkeresnie,  vérnyomást ellenőrízni, és laborvizsgálat.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-04 20:55:19; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 13:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: