• Kesernyés szájiz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        jo napot kivánok!a problémám számomra összetett,nem tudom hogy összefüggö e!pár napja elkezdtem émelyegni nem tul erősen nem folyamatosan,étvágytalan voltam.ezzel egyidöben a háziorvos mondta hogy herpesz van a torkomba!összefügghet a kettő?az émelygés 2 nap után elmult!van egy akut arcüreg gyulladásom,amire kaptam a fromilid uno 500 mg-os antibiotikumot!másnap estétől néha kesernyés,fémes izt érzek a számba!délelőtt nem,csak késő délután/az antibiot 1kor veszem be/!!a rossz szájiz lehet az antibiotikumtol?válaszát előre is köszönöm:Sylke

        WEBBeteg szakértő válasza a herpesz témában

        Tisztelt Sylke!

        A Fromilid hatóanyaga a klaritromicin, mely okozhat ízérzés zavarokat, fémes ízt a szájban, ez általában múló jellegű. Azért érezheti reggel is, mert a szer elnyújtott felszívódású, 24 órán át hat, ezért elegendő naponta egyszer bevenni.

        Az émelygése, hányingere összefüghet a mandulán látott „herpesszel”, ezek a tünetek vírusfertőzésre utalnak.

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-11 11:50:38; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 12:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: