• Fülzúgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr.nő/úr!54éves vagyok és kb fél éve van fülzúgásom mit lehet ez ellen tenni van rá gyogymod?Válaszát köszönöm!Ilona.

        WEBBeteg szakértő válasza a fülzúgás témában

        Kedves Ilona!

        A fülzúgás gyakori panasz, okai nagyon sokfélék lehetnek, ennek megfelelően kezelése is szerteágazó.

        A fülzúgás tünet, melynek hátterében sokféle betegség állhat: a fülbetegségek, az idegrendszer betegségei, magasvérnyoms, vérszegénység, érelmeszesedés, érfejlődési rendellenességek, stb.

        Fülzúgás esetén hallásvizsgálat javasolt, majd egy sor egyéb vizsgálat, tisztázandó az okot.

        Mégis leggyakrabban a belsőfül keringészavara áll a háttérben, melyet gyógyszeresen szoktunk kezelni. Ez kiegészíthető gyógytornával, egyéb fizioterápiás módszerekkel.

        A gyógyszeres kezelés elsősorban értágítók alkalmazásából áll, ezeket infuziós kúra, majd fenntartó kezelés formájában adjuk leggyakrabban. Vannak kimondottan a belsőfül keringésére ható szerek (pl. Betaserc). Sikeresen alkalmazhatók még a Ginko biloba hatóanyagát tartalmazó készítmények is (pl. Bilobil). B-vitaminok is javíthatnak a panaszon.

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

         

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-01 18:46:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 10:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: