• Tubus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! A 9-éves kislányom ismétlődően, immár hatodszor fültubusra szorul. Azaz hatodszor műtik. Lehet-e a panaszai hátterében valami ami ezt eredményezi? Esetleg vírus vagy ilyesmi? Nem tartják indokoltnak ilyen esetben az orr, ill. a torok leoltását? Válaszukat várva, köszönettel tartozom.

        WEBBeteg szakértő válasza a tubus beültetés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Általában a tubus beültetését tartósan fennálló fülkürt működési zavar indokolja. Ennek több oka is lehet. A ventillációs tubus beültetésére akkor kerül sor, ha más módon nem tudjuk megoldni a dobüreg szellőzését.
        Váladék leoltást szoktunk végezni, még a műtét során is, ha van jelen váladék. Ha abból kórokozó tenyészik ki, akkor azt célzottan kezeljük.
        Ha a kislánya esetében nem történt ilyen valószínűleg nem volt jelen fertőzésre gyanús váladék.

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-23 10:54:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 15:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: