• fül tubus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném kérdezni, hogy a 9-éves kislánynak hatodszor csinálnak fülműtétet, amikor tubust hulyeznek fel! Mi lehet az oka hogy mindíg kell? Nem okozhatja valami vírus, vagy egyéb amire nem gondoltak ittmég? Esetle leoltani orrát vagy a torkát nem volna célravezető? Köszönöm a segítséget!

        WEBBeteg szakértő válasza a ventillációs tubus, középfülgyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ventillációs tubust azért szoktak behelyezni, hogy biztosítsa a középfül szellőzését. A tubus spontán kilökődik. Ha a középfül szellőzése továbbra sem rendeződik a tubust visszahelyezik, a dobhártya és a középfül védelme céljából, mindaddig, amíg nem rendeződik a fülkürt működése.
        A váladékok leoltása fertőzéses eredetű betegségek kórokozóinak azonosítására alkalmas. Ha a tubus beültetésekor találnak kóros váladékot, azt le szokták oltani. Ha nem történt ilyen, akkor valószínű nem volt jelen gyulladásra, fertőzésre utaló váladék.

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-21 17:39:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 14:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: