• Mitől fájhat a szemem feletti csont egy pontban?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Pár napja vettem észre, hogyha a bal szemem felett csonthoz (amelyet a szemöldököm takar) ha egy bizonyos pontban érek, akkor kifejezetten fáj. Véletlenül vettem észre, mert amúgy, ha nem érek hozzá, akkor nem fáj, nem okoz problémát, csak éppen, ha mégis véletlenül hozzáérek, akkor nem múlik egyhamar a fájdalom, s ez azért zavaró. Ön szerinte mi lehet ennek az oka? Mi okozhatja a fájdalmat?

        WEBBeteg szakértő válasza a csontfájdalom témában

        Kedves Kérdező!

        Nagy valószínűséggel azt a pontot találja el ilyenkor, ami a homlok beidegzéséért felelős arcideg kilépési pontja a koponyából. Ha csak nyomásra fájdalmas, akkor az nem jelent nagy problémát. Elképzelhető, hogy egy kis gyulladás van a környékén pl. a homloküregben. Nem steroid gyulladáscsökkentő szedéséére nagy valószínűséggel meg fog szünni. Ha nem keressen fel fül-orr gégészt.

        Üdvözlettel:   Dr. Bessenyei Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-09 14:50:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 06:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: