• Ciszta a mandulán, magától fog elmúlni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Pár hete felfedeztem a mandulámon egy fehér pattanásszerű foltot. A házi orvosom valami vírusos dolognak gondolta és gyógyszereket írt fel de mivel nem múlt el ezért visszamentem és azt mondta menjek el fül-orr gégészetre, ott mintát vesznek belőle és elküldik kitenyésztésre. Nem vettek mintát csak az orvos megállapította, hogy retenciós ciszta van a mandulámon. Nem írt elő semmiféle kezelést. Eléggé aggaszt a dolog. Biztosan ciszta az a mandulámon? És ez veszélyes? Nem kellene azt eltávolítani onnan? Válaszát előre is köszönöm: Mónika

        WEBBeteg szakértő válasza a retenciós cysta témában

        Kedves Mónika!
         
        Igen, valószínüleg önnek retentiós cysta van a manduláján. Ez ártalmatlan jelenség, kezelést nem igényel. Általában magától rendeződik. Nem kell eltávolítani, időval magától kiürül. 
         

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-07 19:59:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 01., 10:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: