• Torokmandula

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nö! Az alabbiakban szeretnem a segitseget kerni. 3-4 honapja visszaterö torokmandula gyulladasom van, ilyenkor gyengenek erzem magam,s mellkasi nyomast erzek, de nem faj a torkom, a mandulam, s lazam sincs. A mandulamon egy, vagy kettö feher folt szokott lenni. Kb 1 Honapja elmentem a haziorvosomhoz, aki antibiotikum kurat javasolt. (10 napos kura utan nem szünt meg a gyulladas), 1 hettel kesöbb viszont magatol eltünt a feher folt, s a mandulam is kisebb lett. Mult heten szakorvoshoz fordultam, aki 2 perces vizsgalat utan megallapitotta, hogy a mandulamat azonnal ki kell venni. A kerdesem az lenne, hogy-persze tudom Ön nem latja most a mandulam allapotat, de az Ön velemenye szerint nem kellene egyeb vizsgalatokat is elvegezni (kb kenetet sem vett. Indokolt lehet-e a torokmandula müteti eltavolitasa? köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a mandulagyulladás témában

        Kedves Kérdező!
         
        Szakorvosi vizsgálat során nagy valószínűséggel azonosítható a krónikus garatmandulagyulladás (akár két percen belül is). A garatmandula egy szivacsszerű szerv, amely sokszor magába zárja a fertőzést és emiatt esetenként a felszínéről vett tenyésztés nem informatív. Amennyiben mandulagyulladásai évi 3 alkalommal, vagy annál gyakrabban fordulnak elő, a műtét javasolt.
         
        Üdvözlettel: 
         
        Dr. Lengyel Csongor
        fül-orr-gégész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-03 18:04:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 10:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó