• Fülzúgásom visszatért, mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb.1 hete fülzugást tapasztalok(Főleg a jobbnál) ami nem akar múlni.2002-ben már volt hasonló problémám,akkor votam is fülészeten,ideggyógyászaton, majd onnan továbbküldtek  CT vizsgálatra is melynek negatív lett az eredménye.szervi bajt hálistennek nem találtak.de kaptam vmilyen keringésjavítót amit valameddig szedtem és elmúlt a tünetem De mivel most újra előjött tanácstalan vagyok,mert azóta sok rosszat hallok a gyógyszerek káros hatásairól és nem szeretném szedni ha egymód van rá.Gyógyszereket régóta nem szedek,az alternatív gyógyászat híve lettem,Ezért is kérném a tanácsát hogy milyen gyógynövénykivonat lenne számomra a legmegfelelőbb(pl,bilobil)?Orvoshoz el kell e mennem?Az a baj ,hogy csak tünetileg kezelik a betegséget,nem keresik az okokat.Hálistennek kivételek vannak.Mit tanácsolna a leírt problémámra?Mostanában sokat idegeskedem,tudom hogy ez is befolyásolhatja.Ja és a vérnymásom is alacsony:110/60(de a per szokott kisebb is lenni)Laborba 2 hó voltam,de ott jó lett minden eredményem,kivéve a vasért kevesebb a kelleténél.Ennek van -e esetleg köze?Mit ől is jelentkezhet nálam? Megértő türelmét és válaszáz előre is köszönöm.Üdv:Háké D Renáta

        WEBBeteg szakértő válasza a fülzúgás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A fülzúgás esetében igyekszünk oki kezelést alkalmazni, emiatt is végezzük a hosszú kivizsgálás sorozatot, amin már egyszer ön is végighaladt.
        Az Ön esetében keringési okokat feltételeztek a panaszai hátterében, emiatt keringésjavító kezelésben részesült.
        Örülök, hogy panaszai akkor jelentősen javultak, sőt, megszűntek, mert a fülzúgás gyakran makacs, kínzó, nehezen kezelhető panasz.
        Az ön alacsony vérnyomása, és vashiánya tovább rontja az amúgy is rossz vérellátást, így panaszait fokozhatja. Ezért a gyógyszeres kezelés mellett javasolnám a fizikai állapotának megfelelő rendszeres testmozgást (például séta a friss levegőn, kocogás, kerékpározás), bő folyadékfogyasztást, a vaspótlást.
        A gyógynövények közül jól bevált a Ginko Biloba, melyet az ön által említett készítmény is tartalmaz.

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-04 22:04:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 10:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: