• Mi lehet a baj? Gyakori orrdugulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt szakértö.a hugom párjárol van szo.állandoan bedugul az orra éjjel,ugy h kb 4-5ször kell neki befecskendezni az orrsprayböl,de azt mondja h nem nagyon segit neki.operálták már régebben és találtak orrpolipot,nappal gyengén váladékozik az orra.eltávolitották a polipot,a helyzet nem javult,maradt ugyanaz.jártak több városban több orvos nézte már meg és mindenhol egy kivizsgálás után azt a választ kapta h nem tudják h mi baj van.vajdaságiak vagyunk és én ugy gondolom h magyarországon fejlettebb eszközökkel tudnák megvizsgálni.mi baj lehet neki és jol gondolom e h magyarországon talán több remény van az igazi ok felfedésére?

        WEBBeteg szakértő válasza a orrpolyp témában


        Tisztelt Kérdező!

        Orrpolypusok gyakran kiújulnak, gyakran több műtétet igényelnek. Pontos diagnózisuk CT-vizsgálattal történik. Nem tudom, önöknél ez része-e a kivizsgálásnak.
        Azonban ezeket a panaszokat olyan betegnél, aki esténként 4-5 alkalommal orrcseppet használ, a gyógyszerhez való hozzászokás is okozhat. Ez esetben a kezelés az orrcsepp elvonása, az arról való leszokás (mely igen-igen nehéz lehet).
        Arról, hogy a polip újult-e ki fül-orr-gégészeti vizsgálat, röntgen-, CT-vizsgálat alapján lehet dönteni. Ez esetben a műtét oldhatja meg a panaszokat.

        Dr. Piros Zsuzsanna

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-30 20:58:01; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 07:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: