• Szájüreg/torok sérülése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő!

        Tegnap halat fogyasztottam és úgy éreztem,mintha egy szálka megakadt volna a torkomon,nyeléskor szúró fájdalom jelentkezett a torkom jobb oldalán. Ettem utána kenyeret,hogy levigye a szálkát és utána csökkent is a fájdalom, nem is törődtem vele. Ma reggel sem volt semmi különös, addig, amíg nem ásítottam, mert azt követően újra szúró fájdalmat éreztem ugyanott. Megnéztem a tükörben és észrevettem, hogy a mandula körül jobb oldalon van egy kb. 2 mm átmérőjű lyuk, pontosabban nem teljesen lyuk, csak mintha hiányozna onnan egy rész. Baloldalon nem tűnt fel ilyesmi. Lehet ezt a "lyukat" illetve a nyelés közbeni szúró fájdalmat és néha idegentest-érzést összekötni, utalhat valami súlyosabbra és kell e orvoshoz fordulnom vagy mit tehetnék,mitől lehet ez?esetleg ez a "kinézet" normális és csak azért szúr ott, mert felsértette a szálka?Mert azelőtt nem éreztem fájdalmat. Eléggé aggodó típus vagyok és már nyelni, enni, beszélni sem nagyon merek, attól félek komolyabb a baj!

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a torok sérülés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Előfordulhat, hogy a halszálka még továbbra is ott van a torkában, fenntartva a panaszait: szúró fájdalom, mely főleg nyeléskor jelentkezik, idegentest érzés a torokban.
        Ha panaszai továbbra is fennállnak, esetleg fokozódtak mindenképpen fül-orr-gégészeti vizsgálat javasolt. A szakorvos a szálka-idegentestet el is távolítja.
        Az Ön által leírt „lyuk” nagy valószínűséggel nem függ össze a halszálkával. Legvalószínűbb, hogy „normális” jelenségről van szó. De erről így vizsgálat nélkül nehéz nyilatkozni. Hiszen nem írja ez a lyuk pontosan hol helyezkedik el, milyen a formája, mekkora, milyen mély, milyen a felszíne, a színe, környezete.
        Ha aggódik emiatt, javaslom, keressen fel fül-orr-gégész szakorvost.

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-22 20:03:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 08:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: