• Rekedtség (nem tudok beszélni)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szombaton elkezdett fájni a torkom, és belázasodtam. Hétfőn (tegnap) hajnalban arra ébredtem, hogy már nyelni is alig tudok mert úgy fáj, és egyfolytában szárazon köhögnöm kell és krákognom, mert olyan volt, mint amikor van valami a torkomon lerakódva. Reggel is elmentem orvoshoz. Cefzil nevű tablettát kaptam. Azonban hétfő dél felé kezdtem úgy érezni, hogy olyan mintha olyan sok "lerakódás" lenne a torkomon, hogy nem igazán tudok tőle hangosan beszélni, azóta csak suttogok, de kb. 3 óráig még rövidebb időre tudtam hangosan beszélni, csak nagyon rekedt volt. Ma (kedd) reggel azonban már picit sem tudok hangosan megszólalni. Viszont hétfő reggel óta folyamatosan krákogok és köhécselek, de nem sok minden jön fel, csak megfájdult kissé a mellkasom. Kérdésem az lenne, hogy pontosan mi a bajom most? Ha szedem a gyógyszert rendbejön-e ez a tünet is? Kb. hány nap múlva várható, hogy egyáltalán a torokfájást mérsékelni kezdi a Cefzil? Tegnap este megpróbáltam kamillával gargarizálni 2-3-at, de elég nehezen ment, mert nem akart "pörögni" a kamilla, csak sokára sikerült. Ezzel ártok a hangszálaimnak vagy ezzel próbálkozhatok? Köszönettel: Berni

        WEBBeteg szakértő válasza a rekedtség témában

        Kedves Kérdező!

        Nehéz kérdését látatlanban eldönteni. A torok- és gégepanaszai okozójaként lehet mandulagyulladása is, ez lehet vírusos, vagy bakteriális, esetleg lehet arcüreggyulladása. Mindenképp szakorvosi (fül-orr-gégészeti) vizsgálat javasolt, főleg, ha láza is van.

        Üdvözlettel:

        Dr. Lengyel Csongor

        fül-orr-gégész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-26 10:49:16; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 09:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: