• Arcüreg cisztától fáj a fejem és dugul be az orrom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr! Nyár elején küldtek el fej Mr vizsgálatra.Arcüregemben apró retentios cisztát írtak le.Fül-orr-gégész szakorvos szerint nem kell vele foglalkoznom.DE orrom állandóan eldugul,gyakran fáj a fejem,és van h a garat felé is érzek váladékcsorgást. Mit javasol?Van erre valami gyógyszeres kezelés?Kihez fordulhatnék? A szakorvos doktorhoz,aki szerint nem kell ezzel foglalkozni nem szívesen megyek. Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a arcüreg cysta témában

        Kedves Kérdező!
         
        Az arcüreg betegségei a fül-orr-gégészet és a fogászat határterületei, mivel a felső fogak gyökerei az arcüregbe érhetnek. Emiatt a ciszta oka lehet fogászati is. Mindenképp javasolt tehát fogászati vizsgálatot végeztetnie (ahová vigye el az MR képet vagy a képeket tartalmazó CD-t), a ciszta fogászati okának kizárására (pl.: gyulladt foggyökér körül is kialakulhat olyan ciszta, amely akár az egész arcüreget kitölti).
        Amennyiben a fogászati eredet kizárható, az orrdugulás okának vizsgálata céljából allergiateszt végzése mindenképp javasolható.
         
        Üdvözlettel: 


        Dr. Lengyel Csongor
        fül-orr-gégész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-10 13:30:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 10:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: