• Régóta fülkürthuruttal küzködöm

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Fülkürthuruttal küszködöm már 1,5 éve. A múlt héten voltam orvosnál, aki azt mondta, hogy most jó állapotban van a dobhártyám.(gyöngyházszínű) Tegnap azonban pont a beteg fülem annyira hasogatott, hogy majdnem orvoshoz kellett fordulnom. Lehet, hogy ez a hasogatás, ami a fülemre, és a koponyám fül mögötti részére lokalizálódott, a fülkürthurut következménye? Gondoltam migrénre is, de ilyen jellegű fül- és fejfájásom még nem volt.Köszönöm segítségét. Tisztelettel: Csobánné Jelenics Klára

        WEBBeteg szakértő válasza a fülkürthurut témában

        Kedves Kérdező!
         
        A fülkürt működése sokszor egyéb orrüregi, orrmelléküregi betegség kísérője lehet. Emiatt szerintem indokolt volna a rendelőben az orrgaratját tükörrel vagy endoszkóppal átvizsgálni, majd egy allergiatesztet, orrmelléküreg röntgenvizsgálatot végeztetni. Amennyiben ezek eredménye negatív (vagyis nincs semmi rendellenesség), akkor egy középfüli CT vizsgálat elvégzése is mérlegelendő. A vizsgálatok elvégeztetésén túl Ön annyiban segíthet, ha a huzathatást a lehető legnagyobb mértékben mérsékli (pl. nem az ablak alatt alszik) és a hallójáratába nem kerül víz.
         
        Üdvözlettel: 

        Dr. Lengyel Csongor
        fül-orr-gégész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-10 13:53:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 10:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: