• Mandulák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kivánok Doktornő/úr!Egy olyan problémával fordulok Önhöz, bár a mandulákról már olvastam itt, de mégis szeretném ha segítene. Párszor előfordult már, hogy torok gyulladásom volt, amivel nem voltam orvosnál, ilyenkor a manduláim is bepirosodtak egy kicsit, de nem volt magas lázam. 37,4-ig de az is csak pár napig tarott. Mostanában, kb egy két hónapja a mandulámon itt ott megjelennek fehér kis valamik, illetve csak az egyik mandulámon, amit ki tudok könnyen nyomni. De meddig jönnek ezek a valamik? Mi lehet az oka? Lehet attól, hogy a torokgyulladás nem volt megfelelően kikezelve, és maradt ott valami baktérium, vagy bacilus, és ez még nyomódik ki? Segítene most az antibiotikumos kezelés, ha orvoshoz fordulnák? Nem szeretném ha a manduláim ki kellenne szedni. Válaszát előre is köszönöm!Nikolett

        WEBBeteg szakértő válasza a mandulagyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Lehetséges, hogy mandulagyulladása krónikussá vált. Erre utal, hogy a  manuláiból szövettörmelék ürül. Egy fül-orr-gégészeti vizsgálatra érdemes lenne elmennie, hogy a szükséges kezelést elkezdhessék.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-28 13:39:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 11:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: