• Orrprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Olyan mintha be lenne dugulva az orrom, de amikor kifújom akkor semmit nem érek vele!Ugyan olyan mintha nem is fújtam volna!A hangom is olyan mintha náthás lennék!Énekléssel foglalkozok és amikor hallgatom vissza a hangomat akkor nagyon feltűnően lehet hallani hogy az M betűt B betűnek mondom az N betűt D betűnek mondom!Levegőt is nehezen kapok az orromon, ez miatt sűrű a fejfájásom!A számon kell levegőt vennem ezért este nyitott szájjal alszok!Használok orrspray-t(Otrivint)És ettől egy kis időre kitisztul de ugyan úgy orrból beszélek!Válaszát előre is köszönöm!!!Tisztelettel!!!Roland

        WEBBeteg szakértő válasza a orrdugulás témában

        Kedves Kérdező!

         A fejfájás és a megnövekedett nazalitás csak a tünetek. Nem tudom, hogy elolvasta-e az Ön által alkalmazott orrcsepp leírását. Idézem: "Egyéb helyi hatású vasoconstrictor szerekhez hasonlóan az Otrivin legfeljebb 10 egymást kö­ve­tő napig használható, az elhúzódó, vagy túl magas dózisú alkalmazás maga is orrdugulást eredmé­nyez­het".

        Véleményem szerint gyógyszerrel okozott orrgyulladása (rhinitis medicamentosa) van, amelynek egyszerűen hangzó kezelése az orrcsepp abbahagyása. Azért írom, hogy egyszerűen hangzó, mert a "leszokás" sajnos nem könnyű.

        Üdvözlettel:

        Dr. Lengyel Csongor

        fül-orr-gégész szakorvos

         Tisztelt Roland
        Úgy gondolom panaszait valami lokális, helyi, orr, arcüreg elváltozás okozza. Azt javasolom menjen el fül-orr-gégészhez, hogy vizsgálja meg, van valami elváltozás, mely magyarázza ezt az orrdugulást és hangképzési zavarokat. Ha nem találnak valami helyi elváltozást, akkor marad az allergiás rhinitis lehetősége, amit parlagfű vagy valamilyen más gyomnövény okozhat.


        Tisztelettel:

         Dr. Brugós László pulmonológus-allergológus

         

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-13 15:28:31; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 18:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: