• Mitől van az orrvérzésem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az lenne a kérdésem hogy mitől van az hogy csak úgy spontán elkezd vérezni az orrom, csak úgy ok nélkül és több mint 5 percig nem is akar elállni mintha csak a csap vize folyna csak éppen vér folyt és csak az egyik orrlukamból.....és ez már máskor is előfordult.(többször is)..és nem tudom hogy miért van mert nem csináltam semmit se az orrommal és a vérnyomásom is normális...Úgy hogy elképzelésem sincs hogy mitől lehet ez....

        WEBBeteg szakértő válasza a orrvérzés témában

        Kedves Kérdező!
         
        Az orrnyálkahártya elég vékony és alatta igen közel, közvetlenül a hám alatt futnak az erek. Az orrsövény felőli oldalon két területen, egy elülső és egy hátulsó pontban több ér fut össze, az orrvérzés leggyakrabban ezekről a területekről ered. Az orrvérzés igen gyakori oka - ahogyan Ön is írta - a magas vérnyomás, ill. az orrot érő irritáció (elsősorban mechanikai). Ezeken túl gyakori ok lehet még az arcüregek gyulladása. Különösen az egyoldali orrvérzés utalhat erre. A vérerek falának örökletes gyengesége is állhat a gyakori orrvérzéses panaszok mögött, ekkor ez általában kétoldali (és a családban mással is gyakran előfordult).
         
        És végül - de nem utolsósorban - megjegyzem, hogy az egyoldali orrvérzéses panasz lehet orrüregi vagy orrmelléküregi daganatok első tünete is. Ne késlekedjen hát, menjen el fül-orr-gégészeti rendelésre!
         
        Üdvözlettel: 


        Dr. Lengyel Csongor
        fül-orr-gégész
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-02 14:51:26; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 10:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: