• Rossz lehelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        6 é. kisfiamnak 2 éve vették ki az orrmanduláját. Azóta ha náthás (havonta!), akkor Domestosra emlékeztető szagú az orron át kifújt levegő. Az orrváladék kevés, sűrű és sárgás színű. Rendszerint antibiotikumos orrcseppel sikerül megfékezni a náthát, de aggódom, attól félek, hogy tönkre teszem az orrnyálkahártyáját. (A napokban javasolták az Aloe First készítményt, jelenleg ezzel próbálkozom) Szükséges-e kivizsgáltatni?

        WEBBeteg szakértő válasza a rossz lehelet témában

        A váladék szaga valószínűleg nincs összefüggésben a korábban elvégzett műtéttel.A jelenségre több válasz is lehetséges. Pl. a műtét előtt a nagyobb orrmandula erősen korlátozta a levegő és a váladék orron keresztül történő kifúvását, így nem volt észlelhető a jelenség. Lehetséges, hogy a szagot az alkalmazott antibiotikus hatású orrcsepp valamelyik összetevője okozhatja keveredve a termelt váladékkal.Meg lehet próbálni orrváladék tenyésztés elvégzését Fül-Orr-Gégészeti szakrendelőben, így kizárható vagy bizonyítható néhány speciális kórokozó szerepe.
        A túl gyakran alkalmazott antibiotikus orrcsepp összetételtől függően  valóban károsíthatja az orrnyálkahártyát.

        Dr. Deák Attila fül-orr-gégész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-04-28 19:34:36; Megválaszolva: 2011. július 28., 07:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: