• Fülzúgás erősödik stressz hatására

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 2008. júniusa óta, egy nagyon túlterhelt időszak után kialakult nálam a jobb fülemben a fülzúgás. Vizsgaidőszakban erősebbek voltak a tünetek, ha stresszessebb vagyok, jobban zúg a fülem. A jobb fülem alatt, a nyakamon pontokat megnyomva, szakaszosan zúg a fülem. Ha nyomkodom ezeket a pontokat, hol zúg, hol nem. Mintha a levegő akadozna benne. Korábban keletkezett vákuum is a fülemben, a fül-orr-gégész szakorvos szerint orrsövény-ferdülés miatt. Szoktam fejen állni, ilyenkor a vér az agyamba szökik, sokkal jobban érzem a fülzúgást. Éjszaka a legrosszabb, akkor szinte mindig hallom, hol halkan, ha idegesebb vagyok, hangosabban. Lehet hogy érelmeszesedésem van 32 éves koromban? Kérem, segítsenek. Nagyon szeretnék megszabadulni ettől a problémától. Üdvözlettel: Grácia

        WEBBeteg szakértő válasza a fülzúgás témában

        Kedves Kérdező!

        A fülzúgás az Ön korában valóban nem gyakori panasz. Fejhallgatót használ-e? Sajnos zajokkal egyre szennyezettebb világban élünk és a zaj, illetve a felfokozott stressz okozta egészségkárosodás valahogy mégsem felkapott téma a média világában. A nyaki nyomásra fellépő fülzúgás a nyaki gerinc érzékenységére, a nyaki torna hiányára, esetleg valamilyen kényszertartásra utalhat.

        Alapos fül-orr-gégészeti- és hallásvizsgálatra, a nyaki gerinc kétirányú röntgenvizsgálatára volna szükség ahhoz, hogy a fenti legvalószínűbb okokat igazolni lehessen.

        Üdvözlettel:

         Dr. Lengyel Csongor fül-orr-gégész szakorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-26 11:44:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 13:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: