• Forgó szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Webbeteg! 32 éves vagyok. kb. 2 éve kezdődtek szédüléses "rohamaim".Forog velem minden, hányingerem van, csak a fal mellett vagyok képes közlekedni, és csak akkor jobb egy kicsit, ha mereven előre nézek valamivel szemmagasság alatt.Először orvoshoz kerültem vele, ahol Trentálos infúziót kaptam, és CT is készült,de nem volt rajta kóros.Azóta úgy fél évente újra előjön, és akkor is Trentált szedek és sok folyadékot iszok.Ugyanolyan rossz, mint először, és 1-2 nap alatt elmúlik.De nagyon bosszant, hogy újra és újra előjön.Mii lehet ez, elmúlik ez egyáltalán valaha? Köszönöm válaszát előre is. V. Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Szédüléses (otoneurológiai) vizsgálata történt-e? Történt-e hallásvizsgálata, van/volt-e fülzúgásos panasza? (Testünk optimális egyensúlyának kialakításában szerepet kapó érzéksejtek a belsőfülben a hallás érzéksejtjeihez viszonylag közel találhatók és idegeik egy szakaszon egymáshoz közel futnak. Emiatt fontos, hogy készült-e ilyen vizsgálat). Szemészeti vizsgálata történt? (A látás és az egyensúlyozás egyes idegpályái közösek, ezért fontos, hogy a látás romlásának szemészeti okát szemész is kizárja). A CT-nek több fajtája létezik, nem tudom, hogy belsőfüli CT, vagy koponya CT történt. Amennyiben úgy gondolja, szívesen megnézem az eddigi leleteit, Önt is megvizsgálom és részletesen átbeszélhetjük a problémát.

        Dr. Lengyel Csongor fül-orr-gégész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-04-16 12:01:11; Megválaszolva: 2011. július 27., 18:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: