• angioödéma vagy quinck ödéme

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Kb. egy hónapja egy garázsban megfogtam egy halott madarat, ami már oszlásnak indult, ki is ráztam a szőnyeget, ami alatt a madár volt. Ezek után kb. fél órával viszketni kezdett csuklóm, majd kb. két nap múlva megdagadt a szám és azóta is kb. kétnaponta hol a szemem, hol a szám, a torkom, az ülepem környéke megdagad. Ez kb. egy hónapja tart. Napi fél szem Cetirizin valamennyire szinten tart, de félek, hogy nem fog javulni a helyzet. Megjegyzem, egy felújítás is volt a lakásomban, ahol sok por keletkezett, bár most már nincs por, de a tünetek, mint írtam, fennállnak, köhögök is, pedig nem szoktam. Nem ez az első alkalom, hogy ilyen tüneteim vannak, kb. két éve kiderült, hogy a gyógyteák miatt quinck-ödéma-szerű tünetek jelentkeztek, de a teák elhagyásával a tünetek megszűntek. A háziorvosom csak a kezét tárja szét, ha panaszkodom. Tisztelt Doktor Úr! Hová forduljak, kisvárosban lakom, nem bízom benne, hogy itt is olyan mélységben ismerik a betegséget, mint mondjuk Budapesten. Kérem, ajánljon megfelelő szakembert, félek, hogy nem fog magától javulni a helyzetem. Még annyit, hogy a két évvel ezelőtti esetemnél a vérvizsgálat teljesen negatív volt. Tisztelettel, Horváthné Fodor Tünde email: [email protected]

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a allergia témában

        Tisztelt Asszonyom! Leírása alapján leginkábbis pszichés eredetűek a panaszai, de ettől még ki kell zárni az organikus eredetet is. Allergia vizsgálatra (prick teszt, epicutan próbák, illetve vérvétel) leggyakrabban és legteljesebb mélységben az egyetemi bőrgyógyászati klinikákon van mód. Illetve a tünetei is a bőrét érintik leginkább. Háziorvosi beutaló mindenképp szükséges lesz!


        Kérdés: 2017. december 31., 14:58; Megválaszolva: 2017. december 31., 15:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő, fülzúgás miatt készült koponya MR, ennek "eredménye" volt a chronicus sinusitis maxillaris és arcüregi ciszták. Visszamentem fül-orr-gégészetre, kaptam szteroidos Mometason Sandozt és egy antibiotikumos orrkrémet. Tudom, nem...
        Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül ez év január elején arra lettem figyelmes, hogy a jobb oldalamon lévő nyaki területen egy enyhe nyomást kezdtem el érezni. Ez fokozatosan erősödött, majd egy megbetegedés lett a vége, aminek a végén...
        Tisztelt Doktor Úr! Egy hete voltam fül-orr gégésznél ahol megjegyezte a Doktor úr, hogy van egy kis elváltozás a torkomban ami lehet, hogy papilloma de nem mondta, hogy kezelni kéne. Én otthon vettem észre, hogy a nyelvcsap mellett valóban van...
        Tisztelt Dr.nő! A következő lenne a kérdésem! Fel eve begyulladt a bölcsesség fogam, es kétszeri antibiotikum kezelés utan lehetett csak ki műteni, azóta az azon az oldalon levo mandulam nem akar vissza húzódni! Picit fajogat is neha, es a mai...
        Tisztelt doktor úr! 7 hónapos kisfiam miatt kerestem meg önt. Egy egyszerű náthával kezdődött történetünk, kisfiam akkor volt egy hónapos. A náthából meggyógyult, azonban visszamaradt egy szörcsögő hang, olyan jellegű, mintha tele lenne...