• nyaki fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kb.két hete a torkomban égő-fájó érzés keletkezett változó intenzitással.,amely éppen idegi állapotomtól függött.Az utóbbinéhány év különösen stresszes volt.A fájdalom hol itt-hol ott jelentkezik.Főleg a baloldalon,azután az állcsontban,majd tovább a fejemben.A nyelés nem fáj .Néha torokszorítást érzek,de nyugtatót szedek be és fájdalomcsillapítót akkor jobb.Van olyan nap amikor ugy érzem elmúlt,de van amikor újra borzalmas.Pedagógus voltam ,most is tanítok.Dohányoztam,de egy hete nem gyujtottam rá,gondolom némileg belejátszik,hogy nem vagyok nyugodt.Néha olyan érzés van a szában,mintha ecetet ittam volna.Ilyenkor jobban ég a torkom is.Nehezen tűröm,mert eddig egészséges voltam.A patikában az izlandi zuzmót ajánlották,ami aránylag jó.Iszonyúan félek,hogy nem gégerák-e mert a szomszédunk halála előtti szenvedését láttam és ez a közelmúltban volt.

        Dr. Gerencsér Emőke válasza a nyaki fájdalom témában

        Tisztelt Hölgyem! Panaszai alapján az egyetlen, ami nem jöhet szóba: a gégerák.De ezt könnyen kizárhatja egy fül-orr-gégészeti vizsgálat.Mivel különben is túlzottan stresszes az életkörülménye, könnyít magán akkor, ha felkeres egy fül-orr-gégészt. A torokszorítás és a bizarr panaszok is nagy valószínűséggel pszichés eredetűek. Lehetséges, hogy nem elegendő alkalmanként egy-egy nyugtatót bekapni, hanem átmenetileg SSRI-t kellene szedni, hogy a feszültséget tartósan oldja. Ezt viszont orvos fogja felírni. Az izlandi zúzmót jónak tartom - általában Isla Cassis torokpasztillát javaslok - képes oldani a torokpanaszokat. Azt írja, hogy eddig - 66 évig - egészséges volt, ennek örüljön. Klinikailag most is egészséges, de lassan szomatizálódik, azaz betegségnek vélt tünetek jelentkeznek, ezért is tartom döntőnek ebben a helyzetben az ideggyógyász, vagy pszichiáter, esetleg a háziorvos segítségét és gyógyszer felírását. Bár nyaki fájdalomról nem ír, de azért számításba lehetne azt is venni, hogy 66 évesen lehet nyaki gerinc elváltozás, merev váll szindróma stb., is, mert reumatológiai probléma is társulhat a lelkiek mellé. Tünetmentes további éveket kívánok Önnek dr Gerencsér Emőke


        Dr. Gerencsér Emőke
        Fül-orr-gégész Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Gerencsér Emőke

        Kérdés: 2017. október 09., 14:08; Megválaszolva: 2017. október 10., 10:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: