• Lyukas dobhártya

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Május elején egy ütés során kilyukadt a dobhártyám. Akkor több napig egyáltalán nem hallottam rá, ezért elmentem a fül-orr-gégészeti szakrendelésre. Ott megállapították, hogy bevérzett és kilyukadt a dobhártya. Kaptam antibiotikumot és az óvintézkedéseket betartva mentem vissza kontrollra. Ott a hallásvizsgálaton már jobban hallottam, azt is mondták, hogy a lyuk is be fog forrni teljesen, már gyógyul. Azonban sajnos továbbra is (3 hónap elteltével) is "szelel" orrfújáskor, kijön a levegő. Ez nagyon zavar és néha fujtat is ahogy levegő éri. Erre már csak a műtét lehet a megoldás vagy van valami más lehetőség? Ez inkább csak kellemetlenség, de eléggé aggaszt. A másik kérdésem az lenne, hogy ugyanez incidens alkalmával beverték az orronat is. Ami akkor bevérzett, de nem dagadt meg. A háziorvosamat kérdeztem, aki szerint csak zúzódás lehetett. Ha párszor megnyomtam oldalt, akkor kicsit "recseget". Most viszont sajnos azt kellett tapasztalnom, hogy láthatóan elgörbült az orrom és nehezebben veszem rajta a levegőt. Esetleg a tb tudna erre finanszírozni valamilyen helyreállítást, ugyanis nemcsak csúnya, hanem kellemetlen is. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a fül és orr sérülés témában

        Tisztelt Asszonyom! Ha a dobhártyaperforáció 6 héten belül nem forr be, akkor valóban műtét szükséges, mivel nem várható, hogy a rostos réteg helyreálljon. A dokumentált baleset által okozott orrcsonttörés TB finanszírozott ellátás keretében helyreállítható. Keresse föl mindkét ügyben a területileg illetékes osztályt vagy szakrendelőt.


        Kérdés: 2017. szeptember 10., 00:34; Megválaszolva: 2017. szeptember 12., 11:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: