• Pulzus szinkron érdobogás a fülben, teltségérzet, CT eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Idén január végén, február elején volt egy felső légúti megbetegedésem (láz, torokfájás, orrfolyás stb). 2 hét alatt a jobb fülemre is ráterjedt a betegség, fülem fájt, folyamatosan zúgott, s komolyabb halláscsökkenést mértek a fül-orr-gégészek a jobb fülemben, akiket ezzel a problémával felkerestem. MR felvétel-re is elküldtek, mely akkor a jobb fülem mögötti sejtrendszer gyulladását mutatta ki. Több antibiotikumos kúra hatására több hét után az állandó fájdalom/ fülzúgás/halláscsökkenés megszűnt, azonban azóta nagyon gyakran érdobogását érzem a jobb fülemben, mely a szívritmusommal szinkronban dobog nagyobb erőfeszítésnél (edzés közben, hirtelen felállás, futás, hajolás, stb), ám előfordul, hogy nyugalmi helyzeten is dobog. Emellett folyamatosan telítettségérzet van a jobb fülemben/mögötte, s a fej balra forgatásakor/döntésekor morajló hangot hallok a jobb fülemben, mintha víz lenne a hallójárat körül, illetve néha nyilalló fájdalmat érzek a jobb fülem mögötti részen. Fülemet az utóbbi hónapokban többször kimosták/fülzsírt eltávolították, azonban a panaszok így is megmaradtak. Fül-orr-gégész belső fül CT-re küldött, melynek következő az eredménye: Jobboldalt hyperpneumatizált mastoidalis sejtrendszer látható, baloldalt sejtrendszer szokványos méretű. Jobb oldalt sziklacsont csúcsába sejtek légtartama csökkent, folyadékdenzitású tartalom látható, a sejtek fala elkeskenyedett. Baloldalt a mastoidalis sejtrendszer légtartó. Szeretném megkérdezni, hogy ezt milyen módon lehet kezelni/gyógyítani? Köszönöm előre is a válaszát.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a fülzúgás témában

        Tisztelt Hölgyem! A pulzusszinkron fülzúgás hátterében számtalan ok állhat, ezek közül a súlyosakat (daganat, érfejlődési rendellenesség, aneurisma) a CT vizsgálat kizárta. A leírás lényegében negatív státusnak felel meg. Így, mivel érdemi eltérés nincs, terápiát sem tudok rá javasolni. Nem betegség, hanem egy kicsit zavaró jelenség csak. Esetlegesen rendszeres Valsalva manőver (befogott orral levegőt fújni a fülkürtön ás a középfülbe) segíthet.


        Kérdés: 2017. július 20., 14:07; Megválaszolva: 2017. július 20., 14:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktor úr/nő! A következô problémával fordulnék önhöz. Reggelente ébredés után “suhanó” hangokat hallok a fejemben,nehezen tudom leírni,mintha a vér szétáramlana a fejemben hirtelen impulzusokban.Ez a probléma lehet előfordul...
        Üdvözlöm! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy kb 10 nappal ezelőtt beteg lettem, nátha, torokfájás, stb. Egy hete megnéztem a torkomat hogy piros-e, akkor vettem észre egy mandulakövet (ez már volt párszor, ezért tudtam hogy az) és egy...