• Állkapocsízület kiugrás, reponálás, maradó szájzár

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Tavaly augusztusban (majdnem egy éve) egy nagyobb ásítás alkalmával kattant egy fájdalmasat az állapcsom, amely következtében mérsékelten,és alig tudtam kinyitni, rágni nem bírtam, jegeltem a fájdalom miatt és diflamot szedtem, míg nem egy reggelizés közben egy hatalmas reccsenést hallottam és egy szúró, hatalmas pattanó fájdalmat éreztem bal oldalon, és konkrétan tartottam az államat, hogy kevésbé fájjon. Párom bevitt a sürgősségire, hozzáteszem épp arcüreggyulladásom is volt, és a fül-orr-gégészeten reponálták, visszatették a helyére az államat, mert mint ott kiderült kiugrott az állkapocsízületem a helyéről, és elvileg gyulladásban is volt. 2 kör antibiotikum és jegelés után 3 hét múlva már nem csak levest tudtam enni, de a részleges szájzár maradt (alig tudom kinyitni), és az időszakosan visszatérő erős fájdalom (főleg evés közben) visszatér, sőt már a jobb oldali állkapcsom is elkezdett mostanra ropogni, amivel eddig nem volt gondom. Mit tehetek, hová fordulhatok gyógyulás reményében? Mi állhat a háttérben? Előre is nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a állkapocs ízület témában

        Tisztelt Asszonyom! Az állkapocs ficama szerencsére ritka betegség, általában kötőszöveti gyengeség vagy anatómiai eltérés áll a háttérben. Ezeken változtatni nem lehet. Meg tudja tanulni saját maga vagy környezete a reponálást, ha gyorsan sikerül visszatenni, akkor kisebb a szájzár és a fájdalom. Ha a szájzár krónikus, azt esetleg fizikoterápiás kezelés tudja javítani.


        Kérdés: 2017. július 04., 21:27; Megválaszolva: 2017. július 11., 20:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: