• Füldobbanások folyamtosan

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Néhány napja egy nagyon idegesítő és aggasztó érzést érzek a jobb fülemben, ami folyamatosan jelen van. Olyan érzés, mintha dobogna, vagy inkább dobbana néha nagyobbakat, néha kisebbket pár másodperces kihagyásokkal. Néha olyan, mintha valaki aprókat lépkedne odabent. Nem pulzus szinkronú, hanem összevissza, hol jobban beledoban, hol gyengébben. De folyamatos és hihetetlenül frusztrál. Érdekes, hogy ha bedugom a fülem, akkor szinte eltűnik, vagy csak nagyon gyenge. De amint kiveszem a ketem, vagy a füldugót, azonnal jelentkezik. Van, hogy belekezd és sokáig azonos az intenzitása, ( de nem ütemes), van hogy lassul, ritkul s pár másodperces szünetek is vannak. Ön szerint mi okozhatja? 4 hónappal ezelőtt volt koponya MRI-m, negatív eredménnyel, két hete pedig egy elég komplex vérvizsgálat, szintén érdrmi eltérés nélkül. Nyaki gerinc rtg. is nemrégen volt. Volt nyaki ér ultrahang, pajzsmirigy ultrahang, negatív eredménnyel. Hozzátartozik, hogy 3 éve van mindkét fülemben fülzúgásom, ami állandó, de az most teljesen más. Nemcsak hallom ezt a hangot, hanem érzem is. Fura lehet, de nem a fülem belsejéből érzem ezt az érzést, hanem viszonylag kívülről. Segítő válaszát megköszönöm. Szilvia

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a fülzúgás témában

        Tisztelt Hölgyem! Véleményem szerint a m. stapedius (középfül apró izma) neurotikus jellegű összehúzódását észleli, mely a belsőfül védelmét hivatott ellátni, így 70dB fölött kell csak összehúzódnia, de bizonyos esetekben már kisebb amplitudójú zajok is kiváltják. Relaxáció, gyönge nyugtató, stressztűrés javítása megoldás lehet.


        Kérdés: 2017. április 27., 11:43; Megválaszolva: 2017. április 27., 15:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó