• Szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktornő! 3 hete jelenkezett nálam szédülés,egyensúlyzavar.Elmentem neurológushoz.Megvizsgált,próbálta előidézni az egyensúlyzavart,de nem sikerült.Azt mondta,semmi kóros dolgot nem talált,valószínüleg a fül egyensúlyszervével van problémám,de erre semmi gyógyszer nincs,csináljam a labirintus tornát.Azóta sem változott semmi,a torna ellenére sem.Hétvégén elvoltunk kocsival vidéken,kiszálltam a kocsiból,és annyira szédültem,mintha még mindig menne a kocsi velem.Ez nagyon ilyesztő volt,főleg azért mert sokat járunk kocsival kirándulni.Már félek beülni a kocsiba is.A fülem is sokszor cseng,a nyakamba meszesedés van.De állítólag attól nem lehetnek a panaszok.Tanácstalan vagyok,kihez forduljak segítségért? Köszönöm!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a szédülés témában

        Tisztelt Asszonyom! Fül-orr-gégészeti, utána padig otoneurológiai vizsgálat szükséges (illetve audiológia), hogy a pontos diagnózist fölállítsák. Nagyrészt nem gyógyítható, azonban kezelhető betegségek. Valamint az is jó hír, hogy még teljes féloldali egyensúlyszerv kiesése esetén is a központi idegrendszer kompenzál, "kizárja" az adott kóros ingereket, így a szubjektív tünetek spontán is megszűnnek.


        Kérdés: 2017. április 10., 11:41; Megválaszolva: 2017. április 13., 14:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: