• Pár napja fáj a nyakam/torkom, illetve olyan érzésem van mintha valami a nyelőcsövemen akadt volna.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 19 éves lány vagyok. Azért fordulok Önhöz, mert szombat (2017. 03. 25) óta fennáll a problémám. Aznap este evés közben hirtelen olyan érzésem támadt, mintha egy falat a torkomon akadt volna és fájdalmat kezdtem el érezni a nyakam bal oldalán. Hiába ittam rá, nem szűnt meg az érzés, csak pár órával evés után. Azóta azonban állandóan visszatér ez az érzés, de csak akkor, ha eszem. Emiatt nehezen nyelem le a falatot (pedig mindig alaposan megrágom) és maga a rágás is nehezebben megy. Olyankor különösen rossz, ha keményebb, nehezebben rágható ételt eszem, mert azokat nehezebben nyelem le. Tegnap például amikor gabonapelyhet ettem olyan érzésem volt, mintha a megrágott darabok nem akarnának lecsúszni a torkomon. A fájdalom helyét nehéz konkrétan megfogalmaznom, főként középtájt, bal oldalon fáj, de néha átterjed az egész bal oldali részre ez a kellemetlen érzés. Ez nem az a tipikus "gombócérzés", amit stresszhelyzetben szoktam érezni, mert ez olyan, mintha egy ételdarab maradt volna valahol a torkomban. Amikor ez elkezdődött csirkecombot ettem. Anyukám arra gyanakodik, hogy talán észrevétlenül lenyelhettem egy porcogót, ami megakadt a nyelőcsövemben. Ez lehetséges? Vagy előfordulhat, hogy csak felsértette és még mindig érzem? Esetleg allergia okozhat ilyet? Hétfőn voltam a háziorvosomnál más okból és erre is rákérdeztem, Akkor arra gyanakodtam, hogy talán a mandulámmal, egy nyirokcsomóval vagy a pajzsmirigyemmel lehet gond. A doktornő megtapogatta a nyakam és belenézett a torkomba, de nem talált semmit. Ön szerint mi okozza ezeket a panaszokat? És hogy szüntethetném meg? Emiatt nehezebben eszek és most már stresszelek is miatta, ami csak a ront a helyzeten. Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Nyelési panasz témában

        Tisztelt Hölgyem, Étel elakadása nem valószínű, apró sérülés, gyulladás, reflux lehetséges. Fül orr gégészeti vizsgálattal juthat közelebb a diagnózishoz.


        Kérdés: 2017. március 29., 16:28; Megválaszolva: 2017. március 29., 18:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: