• Pfeiffer -féle mirigyláz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! Először is szeretném megköszönni a gyors válaszát , és a kedvességét ! Azt tetszett írni hogy Tumorra a gégészeti stàtusz alapján nem gondol ! Lenne ebben a témában meg egy számomra fontos kérdésem , ami a következő ! Utána olvastam az EBW - nek és megmondom őszintén eléggé megilyedtem mivel olyanokat találtam hogy ez a betegség egy herpesz vírus családjában tartozik és számos rosszindulatú tumorral is össze köthető ! Ez azt jelenti hogyha tegyük fel a torokleoltàs kimutatja ezt a fajta vírust akkor lehet tumorra is gondolni ? Vagy a gégész már látta volna ezt a vizsgálat során ? Mielőbbi válaszában reménykedem iszonyatosan aggódom :( Tisztelettel : Heléna

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a mononucleosis, EBV témában

        Tisztelt Hölgyem! Az EBV fertőzéssel összefüggésben a Burkitt-limfómát szokás emlegetni, de csak malária endémiás területeken fordul elő az együttállás. Okát nem ismerjük. A mi régiónkra ez nem jellemző. Jópár éve történtek vizsgálatok esetleges lassúvírus jellegű transzformációk bizonyítására, de nem mutattak ki összefüggést. A vírust nem mutatja ki torokleoltás, hanem a vérvételből szokás igazolni (magas fehérvérsejtszám, éretlen alakok a kenetben, emelkedett májenzimek és a specifikus monosticon teszt pozitivitása, régebben Paul_Bunnel reakció). Teendő nincs, csak a tünetek elhúzódására kell számítani, pihenés javasolt.


        Kérdés: 2017. március 17., 20:05; Megválaszolva: 2017. március 19., 18:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: