• Mandulagyulladás utáni állapot

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! Olyan panasszal fordulok önhöz hogy a torkom 2havonta tűszös . Eddig a házi orvostól mindig kaptam antibiotikumot aztán elmúlt és megint előjött többször voltam gégészeten persze akkor mikor nem latszódtak a tüszök azt mondták minden alkalommal hogy minden rendben viszont most már 2 napja van lázam , fejfájás , szédülés , nyelési nehézségek és megint Telle van a torkom tüszővel ! Megkerestem ma a házi orvosomat akinek a tanácsára elmentem ismét gègèszhez a lelet a következő : Státusz: èp dh-k. B-ra dev. septum, szabad orrjáratok, Tonsillect. ut . àllapot , jo. tons. resid. Lateralis garatfal bedomb. Rajta tűszök láthatók . Duzzadt nyelvgyök .Hypoph.gége szabad . Jól mozgó hangszalagok. Javaslat : labor , torokleoltas javasolt A kérdéseim a következők : Mitől duzzadt a nyelvgyök ? Miért szükséges a le oltás ? Kell tartanom a rosszindulatú daganattol ? ( Ettől rettentően fèlek ) Maga szerint a lelet alapján mire lehet gondolni ?! A gégész említette a Pfeiffer féle mirigy Lázat hogy erre gyanakszik Ez gyógyítható betegség ? Mielőbbi válaszában reménykedem Tisztelettel : Heléna

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a tonsillitis témában

        Tisztelt Asszonyom! A nyelvgyököt is érinti a gyulladás, mivel torokmandulája már nincs, így a környező nyirokszövet lesz duzzadt, tüszős. A leoltás ahhoz kell, hogy célzottan lehessen antibiotikumot adni, ne csak vaktában (az ajánlások alapján). Tumorra sem a leírás, sem a kora miatt nem gondolnék, ha valakiben (szakorvosban) ez fölmerül, úgyis szövettani mintavételt javasol azonnal, kétes esetben is. EBV fertőzés egyszer lehetséges egy életben tudomásom szerint, és valóban okozhat ilyen elhúzódó, mandulagyulladásszerű panaszokat. Vérképből előbb-utóbb kiderül, hogy jogos-e a gyanú.


        Kérdés: 2017. március 16., 15:51; Megválaszolva: 2017. március 17., 08:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: