• Gyakori fülkürt hurut

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Tanácsot szeretnék kérni a kisfiam esetében. Májusban lesz 3 éves. Ősz óta bölcsődébe jár, előtte a gyermekorvos javaslatára immunerősítőt szedett. Már előtte is voltak hurutos megbetegedései (egy télen kétszer háromszor), de amióta közösségbe került 4-6 hetente fülkürt huruttal vagy középfül gyulladással járunk orvoshoz (októberben hurut, decemberben gyulladás, januárban gyulladás, jelenleg hurut). A gyermekorvos javaslatára felkerestünk egy fül-orr-gégész szakorvost, aki azt mondta kicsi még (nincs 15 kg)egy évet még ki kéne húznunk gyógyszeres kezeléssel (allergiás cseppet írt fel,orrsprayt használtunk, elküldött hallásvizsgálatra, de a hagyományos (sípolós ) vizsgálatot nem volt hajlandó végig csinálni, a tympano-ja lapos lett). Most ismét hurutosodással belázasodott, az orvos ismét immunerősítést javasolt.Más jelet ami orrmandula nagyobbodásra utal nem tapasztaltam: a beszéde fejlődik, nem horkol csak ha náthás, ha alszik az orrán veszi a levegőt. A kérdésem az lenne, hogy tényleg várjunk még,hátha kinövi, vagy keressünk fel egy gyerek fül-orr-gégész szakrendelést az orrmandulája miatt? Létezik-e olyan hallásvizsgálat, ami egy ekkora gyereknél képes kimutatni a hallás csökkenést? Ez a sok gyulladás nem teszi tönkre a dobhártyáját? Válaszát köszönöm

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a krónikus savós középfülgyulladás témában

        Tisztelt Szülő! Gyermekének krónikus savós középfülgyulladása van, melynek hátterében a megnagyobbodott orrmandula áll, ennek megoldása az orrmandula kivétele és a dobűri folyadék leszívása. 3-6 hónap alatt a savós folyadék igen sűrűvé válhat, ami megnehezíti a definitív gyógyulást, így várakozni nem tanácsos. Akár jómagam (Szentr János Kh), akár a Bethesda vagy Heim Pál Kórházak gyermek fül-orr-orr gégészei rendelkezünk olyan műtétes és aneszteziológiai háttérrel, ahol a 34 hónapos, 15 kilónál nem nehezebb gyermek műtéte probléma nélkül elvégezhető.


        Kérdés: 2017. március 08., 14:28; Megválaszolva: 2017. március 08., 14:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Szavazzon Ön is, kié legyen Az év praxisa a Kárpát-medencében cím!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó