• Meg fogok süketülni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr! Rettenetesen félek. Az utóbbi időben változó intenzitással, általában magas hangon cseng/zúg a fülem. Nem igazán tudok vele mit kezdeni. Azt tudni kell, hogy egy meglehetősen stresszes időszakon vagyok túl (vizsgaidőszak), és amúgy is hajlamos vagyok a szorongásra. Nem jártam különösen zajos helyen az elmúlt időben A múlt héten voltam fül-orr-gégészeten, ahol megvizsgáltak, kaptam Betahisztint (2x1) illetve ajánlották, hogy szedjek MagneB6-ot. A fülemet kimosták. Az ambuláns lapra a következő került: Cer. ld. szívása után ép, pneum. mozgatható dh. Cer. ls. kifecsk.- szívás után ép, mozgatható dh., min. vérbő hj. Kissé jobbra dev. septum, hurutos orrnyh. Enyhén vérbő garat. Epiph. szabad. Ép gége. Vélemény: Tinnitus lu. Rhin. ac. Nyaki röntgent néztek, itt ez szerepel: Nyaki gerinc kétir. felv.: Nyaki borda nem látható. A C.VII. proc.transversusai sz átlagosnál hosszabbak. A C. csigolyák szabályos alakúak, zárólemezeik épek. A csigolyák közti rések megtartottak. A vizsgálattal nagyjából egy időben erősebben megfáztam. Ebből mostanra az enyhén bedugult orr és a néha előtörő hol hurutos, hol száraz köhögés maradt meg. Az egész előtt is volt, hogy éreztem, de mostanság durvult el igazán az, hogy a füleim egyszer csak erősen bedugulnak, mintha repülőn ülnék. Ilyenkor ki tudom dugítani őket egy pillanatra, ezalatt nagyon pattognak, de hamarosan ismét visszadugulnak (mintha valaki befele nyomná a dobhártyáimat). Ez a bedugulás nem állandó, de naponta többször bekövetkezik, egy idő után magától elmúlik, de nem sokáig. A fülzúgás folyamatos, bár volt olyan, hogy felébredtem éjjel, és nem hallottam semmilyen csengést egy ideig. Nem szédülök, egyébként más bajom nincs. A hallásom furcsa, nem mindig hallok mindent, sokszor egy kicsit zavarnak az élesebb hangok, és mintha egy kicsit zajérzékeny lennék, bár lehet, hogy ez már a szorongásom miatt van. Ettől függetlenül, ha épp nem nyom a fülem, viszonylag jól hallok. Sajnos elég sokat barangoltam az interneten, és arra jutottam, hogy meg fogok süketülni, de a legjobb esetben is életem végéig meg fog maradni a tinnitusom. Csütörtökön van időpontom hallásvizsgálatra, de minden napom a rettegéssel telik. Van esetleg esély, hogy valami ártalmatlanabb ügy áll a dolog mögött, és rendbejövök? Klasszikus zenész vagyok, illetve tanárnak készülök, tehát kiemelten fontos lenne, hogy a hallásom működjön. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Tinnitus témában

        Tisztelt Uram! A tinnitusnak sok oka lehet, az ön esetében legnagyobb valószínűséggel a stressz. Kétoldali zúgás mögött ritka a belső fül károsodása, így szerintem el fog múlni, és nem kell halláscsökkenésre számítani emiatt. Legfontosabb lenne a stressztűrés javítása. Pl. Autogen tréning.


        Kérdés: 2017. január 29., 19:51; Megválaszolva: 2017. január 29., 20:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó