• Fül probléma.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Tisztelt Doktor úr! Már régen küszködöm a fülzsír miatt, ugyanis ha a hallójáratomba víz kerül oly mértékben zsírosodik, hogy az hallás csökkenést okoz, míg ki nem takarítom. Orvoshoz a problémával még nem fordultam, vigyáztam, hogy víz lehetőleg ne kerüljön a fülembe. Viszont az utóbbi időben a jobb fülemből mintha folyadék távozna, igaz ez csekély mértékű. Illetve mintha belül hámlana, és kissé viszket is. Valamint a párom hívta fel rá a figyelmemet, hogy úgy vette észre, a jobb fülemre kissé leromlott a hallásom. A kérdésem az a fent leírtakkal kapcsolatba, hogy a panaszokkal érdemes e orvoshoz fordulni, bár tudom ez kissé bizarr kérdés. Lehet e ezen segíteni, vagy ez az idő múlásával "öregedé miatt" rosszabbodik. Tisztelettel: Szabó András. További szép napot.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a fülzsír témában

        Tisztelt Uram! A hallójárat fülzsírtermelését kívülről bevitt olajjal (pl. paraffin, A-Cerumen) kissé szabályozható. A hígabbá válik, kevesebb termelődik. Ezzel párhuzamosan a hallójárat ekcémás gyulladása fönnállhat, emiatt mindenképpen érdemes fülészt fölkeresnie.


        Kérdés: 2015. február 23., 16:50; Megválaszolva: 2015. február 24., 08:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: