• Van e megoldás a tengeri betegségre?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr-ok! Szeretném tudni, megelőzhetem-e ill. az utazás alatt megszüntethetem-e a hányingerem, egyáltalán a tengeri betegséget? Gyermekkorom óta jellemzőek tüneteim, autóban is csak elől, hintázni éppen,repülőgép gyógyszerrel stb. Meghívást kaptam az Adriára egy vitorlás körútra, amit nem szeretnék kihagyni, de a gondolatától is összeugrik a gyomrom. Javasoltak már nekem megelőzésként B6 kúrát, amit a szaga miatt egyáltalán nem szeretnék. Lehet, hogy nem nekem találták ki az ilyen gyönyörű nyaralást és jobb, ha lemondom, minthogy a többiek élményeit tönkre tegyem? Köszönöm őszinte válaszukat.

        WEBBeteg szakértő válasza a tengeribetegség témában

        Kedves Kérdező!
         
        Véleményem szerint a legegyszerűbb, ha a partról figyeli a himbálózó vitorlást. Az egyensúlyozó rendszer fokozott érzékenységét csökkenteni lehet ugyan gyógyszerek adásával, azonban ebben az esetben nem ildomos vitorlásra ülnie.
         
        Üdvözlettel:  Dr. Lengyel Csongor fül-orr-gégész
         

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-29 17:09:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 08:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: