• A korábbi problémám még nem szünt meg

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Őr! Sajnos a problémám, amit 2 éve írtam Önöknek, még nem szünt meg. Akkor azzal kezdődött a bajom, hogy fekete lett a nyelvem, mellette szúrkált a szemem. Azóta jártam természetgyógyásznál 1,5 évig, nem lettem jobban. Elkerültem egy fül- orr gégészhez, aki 2,5 év után vett váladékot a torkomból. Természetesen ekkorra már egyéb tünetek is jelentkeztek. Fülfájás, torokfájás, szédelgés. Minden tünetem felső légúti jellegű volt. A váladékban csúnya baktériumok tenyésztek ki (E coli és Klebsiella), amire kaptam antibiotikumot. Sajnos 2 kúrát kellett végigszednem. A szemtünetem elmúlt ugyan, és már nem fekete a nyelvem, csak szürke, és állandó keserű íz van a számban. Mellette hányingeres fülfájás jelentkezett. A fül orr gégészem végül is "antibakterializálta" a számat, de a problémám továbbra is fennáll. Olyan mintha valami ezüstös réteg lenne a nyelvemen hányingerem van és fáj a fülem, illetve rossz ízű a szám. A fogaim teljesen rendben vannak, amalgám tömésem egy darab sincs. Kérem Tisztelt Doktornő/Úr! Segítsen. Kihez forduljak a problémámmal, már 3 éve, hogy beteg vagyok, és félek, hogy valami komoly bajnak az előjele. Tudja, mindig azt olvasom, hogyha a nyelvünkön bármi elváltozást észlelünk, forduljunk orvoshoz. Én már 3 éve járok, és nem igazán tapasztalom a komoly odafigyelést. Lehet, hogy holnap meghalok, pedig Én időben el kezdtem orvoshoz járni. Semmi egyéb panaszom nincsen, úgy értem, sem gyomor, sem bél, sem egyéb belső szervi jellegű, csak a fejemen (szem, fül, nyelv). Kérem Tisztelt Doktornő/Úr! Segítsen, már sokszor foglalkoztam az öngyilkosság gondolatával. Tudom, másnak sokkal nagyobb bajai vannak, de Nekem az Enyém a legnagyobb!!! Köszönettel: egy nagyon nagyon elkeseredett beteg Korábbi levél: Feketepenész Tisztelt Doktornő/Úr! Nekem egy nagyon különleges betegségem van, csak az interneten találtam róla egy pár dolgot. Voltam egy doktornőnél, aki feketepenészt állapított meg nálam, ugyanis fekete volt a nyelvem. Az előzmény tünet a szem és fejviszketés volt. Azóta szedem folyamatosan a Nystatint, a nyelvem már nem fekete (igaz, másfél hónap óta tart a kezelés), illetve probiotikumot is szedek. A neten azt olvastam, hogy ez a legyengült immunrendszer következménye, mármint ez a betegség. Én úgy érzem, hogy a betegség mellett, az immunrendszerem is erősítésre szorul. Mit tegyek? Fogy az erőm, mit tudok ellene tenni, hogy majd ha meggyógyulok, nem fog visszatérni? És egyáltalán, gyógyítható-e ez a betegség. "Elkeseredettség" jeligére Köszönettel

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a szürke nyelv témában

        Tisztelt Asszonyom! 17 éves fül-orr-gégészeti gyakorlatomban ilyen esettel nem találkoztam, szakirodalomban sem olvastam hasonlót. Akár pszichés eredetű is lehet. Távgyógyításba így nem bocsátkoznék, fül-orr-gégészet és pszichiátria jön szóba.


        Kérdés: 2012. augusztus 24., 17:46; Megválaszolva: 2012. augusztus 24., 22:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő, fülzúgás miatt készült koponya MR, ennek "eredménye" volt a chronicus sinusitis maxillaris és arcüregi ciszták. Visszamentem fül-orr-gégészetre, kaptam szteroidos Mometason Sandozt és egy antibiotikumos orrkrémet. Tudom, nem...
        Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül ez év január elején arra lettem figyelmes, hogy a jobb oldalamon lévő nyaki területen egy enyhe nyomást kezdtem el érezni. Ez fokozatosan erősödött, majd egy megbetegedés lett a vége, aminek a végén...
        Tisztelt Doktor Úr! Egy hete voltam fül-orr gégésznél ahol megjegyezte a Doktor úr, hogy van egy kis elváltozás a torkomban ami lehet, hogy papilloma de nem mondta, hogy kezelni kéne. Én otthon vettem észre, hogy a nyelvcsap mellett valóban van...
        Tisztelt Dr.nő! A következő lenne a kérdésem! Fel eve begyulladt a bölcsesség fogam, es kétszeri antibiotikum kezelés utan lehetett csak ki műteni, azóta az azon az oldalon levo mandulam nem akar vissza húzódni! Picit fajogat is neha, es a mai...
        Tisztelt doktor úr! 7 hónapos kisfiam miatt kerestem meg önt. Egy egyszerű náthával kezdődött történetünk, kisfiam akkor volt egy hónapos. A náthából meggyógyult, azonban visszamaradt egy szörcsögő hang, olyan jellegű, mintha tele lenne...