• Ha egyszerre van orrsövényferdülésem és orrpolipom, az okozhat alvási apnoét, ami pedig állandó fára

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tehát orrsövényferdülés miatt nem kapok rendesen levegőt jobb oldalt, de közben jobb oldalt ott van még az orrpolip, bal oldalt pedig szintén, tehát egyik orrlyukamon sem kapok rendesen levegőt. Éjjel okozhat alvási apnoét? Lehetek e miatt folyton fáradt? Érzem, hogy az agyam ki van merülve, kb le van blokkolva. Olyasmi, mintha izomláza lenne az embernek csak fejben. Mindegy mennyit alszok, nehezen ébredek és hulla vagyok kb. mindig. Kezd elegem lenni abból, hogy folyton fáradt vagyok és emiatt szinte mindig levert. Így nem kellemes élni. Látom másokon, hogy oylanok mint az energiabomba, még ha 2-3 napig nem is alszanak, de én normális esetben is olyan vagyok, mint aki kihagyott egy éjszakát. Azt mondanám, hogy kb. hetedikes korom óta, azaz kb 5-6 éve áll fenn ez a dolog. És meg merem kockáztatni, hogy idővel egyre rosszabb lett. Egyszerűen sokkal kényelmesebb, ha csak behunyom a szemem,minthogy akármi mást csináljak. Most, hogy jön az egyetem, aztán ugye később a munka, nem lenne jó az, ha ilyen kimerült lennék. Ha megcsináltatom az orrsövényem és orrpolipom, akkor elmúlhat mindez? Vérszegény nem vagyok, tavaly nyáron direkt ugyanezen okból csináltattam vérkép elemzést. Ha jól emlékszem egyedül a kreatinin-foszfát szintem volt magasabb kétszer-háromszor a kelleténél, de úgy tudom, hogy ez nem probléma. Remélem tudnak válasszal szolgálni és remélem ezen okokból van ez a problémám, mert már végképp nem tudom, mit is csináljak. Köszönettel, Krisztián. Ui.: Nem hinném, hogy képzelt beteg lennék, eléggé valós probléma és kihat úgy a mindennapi életemre, legyen az szellemi vagy testi teljesítmény, vagy néha szomorú, de szerelmi életre is. Még esetleges fontos infó, hogy kiskoromban kruppom volt, de kinőttem belőle. Esetleg valami asztmás dolog is lehet a közelben? Csak mert ha sokat futok, akkor utána egy jó ideig köhécselnem kell...

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a orrsövény témában

        Tisztelt Uram! Obstruktív alvási apnoe terápiája a szűkület megoldása. Az orrlégzési gátoltságot okozó problémáktól megszabadulva minden bizonnyal a tünetei is enyhülnek vagy teljesen elmúlnak.


        Kérdés: 2012. június 24., 23:14; Megválaszolva: 2012. június 25., 10:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm doktorúr! Torkomon garat tüszők vannak a jobb oldalon. Nem tudtam mik azok megnézettem a fül-orr gégésznél. Azt mondta nem kell őket bántani csak akkor ha zavar, vagy pedig gondot okoz. Az lenne a kérdésem-mert ezt nem kérdeztem meg...
        Üdvözlöm! Nyáron egy torokgyulladás során idegentest érzésem volt a torkomban és mikor megnéztem, egy gömb volt ott. Utána teljesen el is felejtettem, mert nem volt panaszom. Az allergiaszezon idén hosszú és erős volt nekem sok...
        Jó napot kívánok. Belső fülzúgás ill sivítás miatt kerestem fel a szakorvost (fül-orr-gégész). Elküldött röntgenre Orrmeléküreg + 2 ir. C. gerinc + öh. Schüller-Stevens felv. volt a kérés. Kérem értelmezni. Köszönöm szépen.
        Tisztelt Doktor Nő! Problémám két hete kezdődött,füldugulással,és nyelési nehézséggel,illetve rossz közérzet,és láz is volt.Nyaki nyirokcsomóim nagyok. Háziorvos garatgyulladást mondott,és sumamedet írt fel 6db-at napi 2x. Sajnos nem...
        Üdvözlöm! A torkom bal részén a mandulam helyen (mintha a csonk ott maradt volna , persze ez nem biztos ) fehér foltok és piros duzzanat van, ami enyhe fájdalmat idéz elő nálam , a torkom jobb része csak piros . Kérdésem az lenne, hogy tüszős...
        Tisztelt Doktornő/Úr! Ma voltam fül-orr-gégén fülzúgás, fejfájás, szédülés panasszal! A vizsgálati eredményen sajnos nem tudok eligazodni! Ebben kérném a segítségét! Mko-on A típusú tympanogramm W: mko lat., R: mko pozitív C4: hallja...
        Üdv Egy honapja kuzdok felsolegutimegfazassalkezdodott eros natha es kohoges gondoltam csak elmulik. Hatelkezdett fajni a mandilaim de ugx mintha szetvertem volna ilyen eros fajdalmat sosem ereztem elm haz a dokumhoz kaptam klacid500 nem hasznalt Hol. Jobb...