• erdeklodes

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Elalvást megelőzően, ha valami kis zajt hallok, ami főleg pattanás, reccsenés, kissé éles zaj, hang, a fejemben erre mintha hatalmas zárlat történne, azzal a hanggal, ami az elektromotorokra is jellemző, s mintegy válaszként az iritáló hangra pillanatra óriási zaj támad fülemben,és érzésem hasonló ahhoz is, mintha erős áramütés érne. Az utolsó két alkalommal viszont erős fájdalom is fellépett, ami ahhoz volt hasonlatos, mimtha nagy ütés érte volna a fejelemet, mint pl. mikor valaminek nagy erővel - a fejével neki megy az ember. Mindez töredéknyi idő alatt játszódik le, de sajnos növekvő intenzitással. Pl. ha valaki tökmagozik mellettem, már az a reccsenés is bántó, de nem azzal az intenzitással, mint az az elalvás előtti jelenség leírásakor Köszönöm válaszukat!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a fülrecsegés témában

        Tisztelt Uram! Valószínűleg a középfüli izmok spontán összehúzódását hallja (m. stapedius, m. tensor tympani). Ez folyamatos streszhelyzetben szokott jelentős lenni, vagyis neurotikus tünet. Szorongáscsökkentő kezelés, esetleg hallásmérés jön szóba.


        Kérdés: 2012. június 02., 20:30; Megválaszolva: 2012. június 04., 12:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már 3-4 éve tartó diffúz hajhullással (főleg fejtetőn) küldtek fül-orr-gégészetre, ahol megállapították, hogy a mandula fizikális nyomásakor genny ürül. De egyértelműen nem tudják, érdemes-e kivenni a mandulám,...
        Nap, mint nap sokat telefonálok. A fülem érzékennyé válik és a torkom /garatom mindig azon az oldalon fáj, (nyelésre fáj) ahol épp sokat telefonálok.
        Tisztelt Doktornő, fülzúgás miatt készült koponya MR, ennek "eredménye" volt a chronicus sinusitis maxillaris és arcüregi ciszták. Visszamentem fül-orr-gégészetre, kaptam szteroidos Mometason Sandozt és egy antibiotikumos orrkrémet. Tudom, nem...