• surrogó hang a fülben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        isztelt Doktor úr! Sok vizsgálaton jártam már (van is véleményem az állami egészségügyről; az önök írásai bíztatóak) a véráram ütemében mély surrogó hangként meghatározható, a jobb fülemben 2 éve (kisebb mértékben 12 éve) fennálló problémámmal. További adatok: bal fül rendben; jobb fül: mély hangra 25 dB környéki légv. érzékenység, magasabb hangoknál jobb. Csontvezetés 10 dB környékén. stapedius jobb o.n nem váltható ki; a TYMP diagn.a is laposabb képet mutat; Véráramjavító (Notropil/Betahistin?) inkább rontott; Prötzölés nem segített; a surrogás erős valzalvázásra sokszor majdnem megszűnik (5-20 percre); ébredés nyugalmi helyzetében alig van; véletlenszerűen (kb. 20-szor) rövid elhalkuló csengés kíséretében megszűnt/elhalkult; szem: helyenként x-tünet; koponya, belső fül MR neg.; pontosabban a Willis kör inkomplett; radiol.: csökkent nyaki lordosis, alsó harmadban kisf. kyphosisba torzul; C.II-III. közt részl. blokk; C.III-IV. közt kisf. retropos. Ultrah. áramlásilag jó; BERA-n nem voltam; minden egyéb (pl. ideggy) negat.;

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a sípolás a fülben témában

        Tisztelt Uram! Kórházi orvosként igen "érdekesnek" és sajnos jellemzőnek tartom "véleményét" az állami egészségügyről. Mindenki az állami egészségügy köpönyegéből bújt ki ma Magyarországon, aki valamit is ért a szakmájához. Én is. De visszatérve a kérdésére: ha a Valsalva javít a panaszán, akkor a dobűri nyomásviszonyok rendezése lehet a kulcsa a megoldásnak. Egyfelől az orrgarati nyálkahártya duzzanatának csökkentése NeilMed orröblítő készülékkel (http://orrmoso.hu/index.php?menupont=holkapommeg) néhány hétig javasolt. Ha egy hónapon belül nem javul, akkor esetleg Grommet tubus behelyezése jön szóba.


        Kérdés: 2011. december 23., 10:45; Megválaszolva: 2011. december 24., 21:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: