• Fülsípolás erős hanghatás miatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlet!Viktória vagyok!Olyan problémám lenne hogy a férjem egy erős hanghatás következtében immárom már fél éve sípol a füle ,állandóan.Ha felidegesíti magát , akkor ez a sípolás csak felerősödik.Kiprobáltunk már mindent notropíl infúzíót, amire csak felerősödött a sípolás, és nem is csökkent vissza az elötte lévő állapotra, hanem ez a felerősődés így is maradt,ginko bilobát,különböző vitaminokat, egészségesebb táplálkozást,megvonták a fehérje túlzott fogyasztását(semmi hús,tej,lisztes termék,csak zöldség).Voltunk természetgyógyásznál,ideggyógyásznál,fül-orr gégésznél, mindenhol minden negatív .A hallávizsgálat eredménye nem mutatott ki semmi féle halláscsökkenést.Minden féle lézeres gépet , és semmi eredmény , de még csak enyhe javulás sem. Teljesen el vagyok keseredve, mi lesz ha már,ez örökre így marad? Ezzel nem lehet egy 36 éves embernek együtt élnie , mert minden napját csak megkeseríti! Mit lehet még ez ellen tenni, hogy a valódi ok kiderüljön, és célzottan a baj forrásásra lehessen a megoldást megtalálni? MR vagy Ct vizsgálat?Válaszát nagy reményekkel várom , mert már a lehetőségek nagyon elfogytak a számunkra ,hogy a megoldás valyon mi lehet? Tisztelettel: Viktória

        WEBBeteg szakértő válasza a fülsípolás témában

        Kedves Viktória! Sajnos nincsenek jó híreim a férje számára. A leírt tünetek hátterében belsőfül eltérés áll. Ha még nincs is kimutatható halláscsökkenés, akkor is a receptorsejtek pusztulása az ok, ami 14 napon belül javulhat a baj kezdetétől, az pedig már régen elmúlt. Azt tudom mindössze javasolni, hogy próbáljon autogén tréning vagy egyéb stresszoldó módszert megtanulni, és megbékélni, elfogadni a baját. Jómagam 9 éves korom óta élek tinnitusszal, gyakorlatilag stresszes időszakokat kivéve nem is veszek róla tudomást, nem zavar. CT, MR akkor jön szóba, ha a kivizsgálás részeként még nem történt meg, ezek a képalkotó vizsgálatok ugyanis egy ritka tumor kizárása miatt szükségesek (acusticus neurinoma), de ennek eltávolításával sem szokott a tünet elmúlni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. december 04., 11:11; Megválaszolva: 2011. december 06., 22:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó