• Különös fül

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves dr Úr! 2011.11.11.-én Kaptam influenza elleni védőoltást és 2-3 nap múlva szép lassan elment a hallásom.2011.11.21 Orvoshoz mentem és a képen látható eredményt kaptam a hallás vizsgálaton.Nem tudtam belenyugodni ebbe a nagyon rossz állapotba és saját módszerrel nekiálltam a hallásom javításának. 2011 .12.04 van és 60% -al már jobban hallok és már ezen állapotot is elfogadnám ,ha így maradna.Mi a véleménye kedves dr Úr mit tehetnék még a jobbításért a hallókészüléken kívül. tisztelettel:ML nyugdíjas.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a hallásvesztés, influenza témában

        Tisztelt Uram! Önnek valószínűleg időskori nagyothallása van, a görbe ugyanis pont erre utal, amit a hirtelen kialakult vezetéses halláscsökkenéssel megtetézett, emiatt vette észre. Orrfújással a vezetéses komponens eltűnt, emiatt most jobban hall. Az idegi komponens javítására agyi metabolizmust fokozó szereket lehet kipróbálni. Ilyen pl. a páfrányfenyő kivonatokból készült tabletta. Mondjuk Tebofortan. 3x2 egy hétig, majd 3x1 fönntartó dózis. Ha 1 hónapon belül változik, akkor továbvbszedése javasolt.


        Kérdés: 2011. december 03., 13:40; Megválaszolva: 2011. december 06., 08:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: