• Mandula okozza?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorok! Egyszer-kétszer tapasztaltam, hogy gombostűfejnyi fehér, rossz szagú (aceton) darabkák jönnek fel a torkomból. A rossz szájszag ÁLLANDÓ. Rettenetesen kellemetlen pedig napi 2x fogat mosok. Rágógumi nélkül nem tudok létezni. Eddig nem tudtam mi okozza de miután ezt a fehér darabkákat felfezeztem arra következtetek, hogy az az oka. A rossz szájszag 3 (vagy több) éve tart-már nem emlékszem. De a torokfájás nagyon ritka, beteg nem vagyok évek óta, esetleg ritkán fáj a torkom-akkor megyek orvoshoz, és mindig azt mondja, hogy MANDULAGYULLADÁS. DE eddig én nem gondoltam hogy ez okozza a szájszagot. DE azt is olvastam, hogy csak az ételmaradék ragad ott meg és amiatt van. Az meg normális, nemde? Minden cikkben olvastam hogy ez okozhat más tüneteket is: ezért az a kérdésem hogy a pattanásos bőrt, zsíros hajat ez okozza? Különben a pattanásokra Sotretet szedek, már 2009-ben is szedtem. És még egy érdekes dolog: szőrösödik az állam, bajuszka is van. Ez azonban felvet egy másik kérdést: HORMONZAVAROM VAN? Lehet hogy ki kell venni a mandulámat? Vagy van más gyógymód is? A műtétre csak VÉGSŐ esetben szánnám magam. Rettenetesen félek tőle. Köszönöm szépen a választ. Anett

        Dr. Csuth Ágnes válasza a mandulakő témában

        Kedves Anett! A két problémát különválasztanám. A mandulából jövő fehér darabkák neve mandulakő. Ezek jóindulatú dolgok, de okozhatnak rossz leheletet, ez esetben a mandula eltávolítása szóba jön. A szőrösödés, zsíros bőr és a pattanások oka valószínűleg hormonális, ezzel kapcsolatosan nőgyógyászati endokrin szakrendelést javasolt felkeresnie.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. december 01., 20:26; Megválaszolva: 2011. december 05., 12:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: