• Szúró torokfájás, láz, mandulagyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! A tünetem egy héttel ezelőtt kezdődött. Szúró fájdalmat éreztem a torkomban bal oldalt. Másnap belázasodtam, elmentem orvoshoz, aki Fromilid antibiotikumot írt fel. A szedését követő 3. naptól már nemcsak a torkom fájt, hanem az alsó fogsorom bölcsességfogai körüli,mögötti így is többszörösére dagadt, ami miatt sem enni,sem beszélni nem tudok (csak nagyon nehezen).Már 5 napja szedtem a gyógyszert, de az ínyem nem akart gyógyulni, visszamentem az orvoshoz, aki azt mondta a manduláim helyén fehér gennyes göbök vannak (?!),és mivel a nyirokcsomóim is duzzadtak még a nyakamon, a fogaim is fájt,ezért kaptam másik antibiotikumot (Sumamed). Tegnap vettem be először, de nem sokkal a bevételt követően hasmenésem volt. Még holnap és holnap után be kell vennem,és ha nem múlik el a fájdalom, hétfőn vissza kell mennem a fül-orr-gégészetre. Nagyon aggódom,mi lehet velem,mert nekem már sokszor fájt a torkom,de így még nem jártam,hogy a bölcsességfogam körüli íny így bedagadjon.Nem köhögök,nem vagyok náthás. Nem tudom számít e az valamit, hogy már kb. egy éve elég sűrűn be-begyullad így a bölcsességfogam, de aztán el is múlik. A fogorvosom javasolta, hogy húzassam ki, de eddig még ez nem történt meg. Vajon a két dolog között van összefüggés, vagy egy teljesen más, súlyosabb betegségről van szó? Válaszát előre is köszönöm, maradok Tisztelettel, Beatrix

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a torokfájás témában

        Tisztelt Hölgyem! Valószínűleg mandulagyulladása és a bölcsességfogat körülvevő íny gyulladása együttesen okozza a panaszait, de akár mandula körüli tályog is okozhat ilyen tünetet. Bízzunk abban, hogy a fül-orr-gégész helyesen ítélte meg a helyzetét, szadja végig a gyógyszert, de ha a tünetei romlanak, akkor soron kívüli szakorvosi kontroll szükséges.


        Kérdés: 2011. november 19., 10:54; Megválaszolva: 2011. november 22., 00:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: