• Fogyókúrához kérnék tanácsot

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

        Tanácsot szeretnék kérni, nemrég kb. másfél hete kezdtem komoly fogyókúrába. 79kg voltam, most 76kg-nál tartok. Diétás ételeket fogyasztom (de nagyon keveset eszem) és tornázom napi rendszerességgel. Ennek ellenére úgy érzem, csak úgy tudok hatást elérni, ha alig eszem valamit, tehát naponta max. 2-szer, akkor is valami joghurt, kefír és puffasztott rizsszelet. Úgy gondolom ebben közrejátszik, hogy három éve Milligest fogamzásgátló tablettát szedek, amivel azon kívül, hogy nagyon hízlal, nem volt más problémám. Nem vagyok/nem lehetek benne biztos, de szerintem ez is lehet az egyik oka annak, hogy szinte csak koplalással érek el eredményt. Arról szeretnék érdeklődni, hogy esetleg vannak-e olyan fogamzásgátló tabletták, amelyek nem ill. kevésbé hízlaló hatásúak, ha igen melyek ezek? Ha tudatában vagyok, akkor utána nézhetek ezeknek a gyógyszereknek és a nőgyógyászommal is jobban meg tudnám beszélni. Ill. azon gondolkodom, hogy kipróbálnék fogyasztótablettát is a diéta mellé, viszont nem tudom, melyek azok, amelyek tényleg jók orvosi szempontból is. Pl. olvastam a Szűztea kapszuláról különböző oldalkon, de mégsem mertem megvenni, vagy a Béres FittForma tabletta.

        Előre is köszönöm válaszát! Várom a tanácsot!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogyókúra témában

        Kérdező!

        Azt ugyan nem írta, hogy hány cm magas, hány éves, de a másfél hét alatt leadott 3 kg sok. Hetente maximum 1 kg-ot szabad fogyni, de azt sem szabad drasztikus fogyókúrával, mert az így leadott kilók kamatosan visszatérnek, ha abbahagyja a szó szerinti koplalást. Azt nem említette, hogy a tabletta szedését megelőzőleg hány kg volt és milyen életmódot folytatott az elmúlt 3 évben, de nem tartom valószínűnek, hogy csupán a tabletta kiegyensúlyozott életmód és táplálkozás mellett jelentős súlytöbbletet okozna. A fogyókúrás programot javasolt orvossal megbeszélni, mert a hirtelen fogyás és hirtelen elkezdett testedzés szövődményeket is okozhat.

         Dr. Boros Miklós Vital Balance Életmód Centrum 


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-05 13:30:51; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 19:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Azzal a problémával fordulok magához, hogy már jó ideje nem eszem rendesen,voltak botlásaim mindig, de akkor is nagyon keveset ettem, mert odafigyeltem. Az elmúlt egy hétben viszont a meleg miatt nem tudok rendesen enni szinte semmit...
        Üdvözlöm! Érdeklődnék a pektinnel mint 100% cipruspektin, amit a zselésítéshez használnak,lehet e fogyást előidézni méregteleníteni. Mert olvastam a neten a pektin jótékony hatásairól, csak azt nem.tudom lehet e ilyen formában ezt...
        Tisztelt Szakértő! Lányom 6 éves és 37 kg., emellett 119 cm. Nagyon el vagyok keseredve, mert ezt a súlyt kb. 8 hónap alatt érte el, tavaly ősszel még kissé erős, de "elfogadható" volt a testalkata,most viszont elég nagy a hasa és a combjai...
        Jó napot kívánok ismételten! Előző kérdésem ( http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/sziv_es_errendszer/147735 ) Szeretném hozzátenni hogy az utóbbi időbe fogytam. Átlagosan 70kg vagyok, valamint 180 cm. Én is megfigyeltem már, és édesanyám...
        Tisztelt Válaszoló! Iszonyúan sovány vagyok,(kb. 55kg.) nem rég egy vírusos betegség miatt lefogytam 51-52 kilóra 175-177 cm mellé. Egyébként is ilyen alkat vagyok, a súlyom az 57-58 kilót sosem haladta meg, a szüleim is ilyen alkatúak, de nem...
        Tisztelt Doktornő! Atkins diéta után sokat olvastam az elmúl időszakban, és el is szeretném kezdeni. Több helyen olvastam a szénhidrát szegény táplálkozás "elsavasítja" a szervezetet. Szükséges-e ezt kompenzálni -vagy éppen tilos- lúgos...
        Kedves Tünde! Segítségét szeretném kérni táplálkozásom átalakításával kapcsolatban. 38 éves férfi vagyok, 168 cm magas és jelenleg 99 kg. Nem fogyasztok alkoholt, sosem dohányoztam, napi 1-3 kávét iszok. 3 hónappal ezelőtt 105-106 kg...
        Dukan dietával fogytam 22 kg- t, 6 hónap slatt. 1 éve tartom a súlyomat. A dieta során semilyen fizikai , és szemmeli gondom nem volt. Jól érzem magam, a fizikai, szellemi állapotom jó, labor eredményeim jelentősen javultak. Egyetlen gondom, a...