• Gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/Úr A kérdésem az lenne,hogy az elmúlt évben kaptam 4 db Denti(magyar)fogimplantátumot,azóta minden rendben velük,panaszra nincs okom,viszont amióta bent vannak a számban,tele van az arcom pattanás szerű gyulladásokkal,ami előtte nem volt egyáltalán jellemző,ebből gondolom,hogy az inplant miatt lehet,persze ez nem biztos,csak laikusként gondolom,és erre szeretnék választ kapni..lehetséges ez?Vagy lehetséges,hogy allergiás reakció ez?Válaszát előre is köszönöm...Tisztelettel:Zsuzsanna

        Dr. Varga Éva válasza a fogászat témában

        Kedves Kérdező! Az önnél alkalmazott implantátum a legmodernebb anyagokat használja fel, mint a szervezettel biokompatibilis titán, titán-oxid, cirkónium-dioxid. Késői túlérzékenységi reakció nagyon ritkán, de kialakulhat, amit allergia teszttel lehet kimutatni. Figyelembe kell venni az implantátumra épített fogpótlás anyagát is, ezért a teszt előtt konzultáljon fogorvosával.


        Dr. Varga Éva
        fogorvos

        Dr. Varga Éva

        Kérdés: 2011. szeptember 28., 16:13; Megválaszolva: 2011. október 02., 15:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: