• Mi lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 2011. áprilisban a nyelvemen kisebb felmaródások jelentkeztek. Háziorvosom elküldött vérvételre, amely nagyon alacsony ferritin és vas értéket mutatott. Három hónap vas tabletta szedése után kontroll vérvétel történt, mely nagyon minimális változást mutatott. Ezt követően gyomortükrözést végeztek bélboholy biopsziával. A gyomrom rendben, a bolyhok viszont gyulladásban vannak. ( partialis villus atrophia, PVA I-II stádium. Vérvétel is történt a lisztérzékenység gyanúja miatt, ami viszont negatív eredményt hozott. Ön szerint milyen irányba érdemes tovább lépni? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Varga Éva válasza a nyelv felmaródások témában

        Kedves Kérdező! Valóban a vashiány, vitaminhiány, emésztőrendszeri megbetegedések és bizonyos gyógyszerek mellékhatásaként is jelentkezhetnek a panaszai. Érdemes lenne a szájüreg alapos vizsgálatát is elvégezni, nincsen-e fogkő, valamilyen szájüregi fertőzés, vagy éles szélű tömés, pótlás, ami a nyelv felmaródását okozhatja.


        Dr. Varga Éva
        fogorvos

        Dr. Varga Éva

        Kérdés: 2011. szeptember 08., 21:15; Megválaszolva: 2011. szeptember 11., 17:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: