• Gyökértömés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő.Kedden gyökérkezelték a felső 6-os fogamat.A doki azt mondta utána hogy elég mélyre kellet felfúrnia ezért ha fáj mennyek vissza.Azóta nem fáj,tehát akkor most ne is mennyek vissza?Ez most akkor végleges tömés nem próba tömés?És hogy mélyre kellet felfúrnia ez jelentheti mondjuk azt hogy később azért még okozhat problémát?Válaszát köszönöm.Judit!

        Dr. Varga Éva válasza a gyökérkezelés témában

        Kedves Judit! A fájdalom megszűnte nagyon jót jelent, de feltétlenül kövesse tovább is fogorvosa tanácsait. A gyökérkezelt fog további tisztítást, fertőtlenítést igényel, de ha ideiglenes tömést helyezett bele, akkor is el kell látni a fogát végleges gyökértöméssel, majd fedőtöméssel. Ellenkező esetben a fog újra elfertőződhet, később letörhet. A gyökértömött fog későbbiekben is ellenőrzést igényel, de erre megfelelő az évenkénti fogászati kontroll.


        Dr. Varga Éva
        fogorvos

        Dr. Varga Éva

        Kérdés: 2011. július 21., 15:31; Megválaszolva: 2011. július 24., 12:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: